Bedensel Engelli Milli Yüzücü Yurtkölesi, başarı hikâyesiyle öğrencilere ilham oldu

Bedensel engelli milli yüzücü Sefa Yurtkölesi, Engelliler Haftası kapsamında Kahramanmaraş'taki okullarda yaptığı söyleşilerle öğrencileri başarı hikâyesiyle ilham verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2024 17:07

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu’ndaki okullarda bedensel engelli milli yüzücü Sefa Yurtkölesi’nin katılımıyla söyleşiler düzenledi. Öğrencilerle buluşan Yurtkölesi, engellerle başa çıkma yollarından başarı hikâyesine kadar pek çok konuya değindi.

"Engelli Birey Yoktur, Yoluna Çıkan Engeller Vardır" mottosuyla düzenlenen etkinliklerde, Sefa Yurtkölesi Kürtül Ortaokulu, Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu ve TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Engelsiz bir toplum, engellerle başa çıkma yolları ve özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata entegrasyonu konularını ele alan Yurtkölesi, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Öğrenciler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Sefa Yurtkölesi’ne teşekkür etti.

sefa-yurtkolesi-soylesisi-7.jpg

Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuba Yosunkaya, “Engelliler Haftası kapsamında birçok etkinlik düzenliyoruz. Milli yüzücümüz Sefa Yurtkölesi’nin söyleşileri de bu etkinliklerden biri. Kendisinin başarı dolu hayat hikâyesi, öğrencilere canlı bir örnek teşkil ediyor ve farkındalık oluşturuyor. Sefa Yurtkölesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki söyleşinin ardından konuşan Sefa Yurtkölesi, “Doğuştan bedensel engelliyim ve zorlu bir hayat hikâyem var. Ailemin desteğiyle bu zorlukları aştım ve beden eğitimi öğretmenim sayesinde yüzmeye başladım. Milli takım kamplarında büyük başarılar elde ettim ve Brezilya’daki Dünya Şampiyonası’nda madalya kazandım. Amacım, bedensel engelli olmama rağmen neler başarabileceğimi göstermek ve insanlara ilham vermek. Kahramanmaraş’ta öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duydum. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Mustafa Saltalı, “Büyükşehir Belediyemiz ile düzenlediğimiz programda milli yüzücü Sefa Yurtkölesi’ni öğrencilerimizle buluşturduk. Kendisi, insanın istedikten sonra her şeyi başarabileceğini öğrencilerimize bir kez daha gösterdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerden Eymen Köroğlu, “Okulumuzda çok güzel bir program yapıldı. Milli sporcumuzun engelleri nasıl aştığını dinledik. Bu başarı hikâyesi bize ilham verdi. Herkese teşekkür ederim” dedi. Medine Küçük ise, “Sefa Yurtkölesi’nin azim ve başarı dolu hikâyesi bizi çok duygulandırdı. Engel yoktur, önümüze çıkan engeller vardır parolasını canlı canlı dinledik” dedi. Yaren Sugönüz, “Hiçbir şeyin bizlere engel olamayacağını, çabalayarak tüm zorlukları aşacağımızı bir kez daha gördük. Sefa Yurtkölesi ve programda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.