Kahramanmaraş'ta öğrenciler Gazze'ye destek için çadır nöbeti başlattı

Kahramanmaraş'ta KSÜ öğrencileri, Gazze'ye destek için çadır nöbeti başlattı. İnsan Hakları ve Özgür Gençlik topluluğu öncülüğünde düzenlenen eylemde İsrail'e karşı sloganlar atıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2024 11:13

Kahramanmaraş'taki üniversite öğrencileri, Gazze'ye destek amacıyla çadır nöbeti başlattı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınama ve ABD'deki üniversitelerde başlayan eylemlere destek olma amacıyla bir araya geldi ve "KSÜ Gazze Nöbeti"ni başlattı.

KSÜ Kütüphanesi önünde toplanan öğrenciler, Türkçe ve İngilizce yazılı dövizlerle ve pankartlarla donanmıştı. İnsan Hakları ve Özgür Gençlik topluluğu öncülüğünde bir araya gelen öğrenci grupları, İsrail'e karşı sloganlar atıp, tekbirler getirdi.

İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu Başkanı Edanur Yokuş, yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerinin Gazze'ye destek olmak amacıyla nöbet tutmaya karar verdiklerini belirtti.

Yokuş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve öncesindeki zulümleri kınadıklarını ifade etti. İsrail'e seslenerek, işlediği suçların cezasını çekeceğini vurguladı ve diğer ülkeleri soykırımı durdurması için çağrıda bulundu.

KSÜ Tıp Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Filistinli Alaa Kemal Qalalwa da işgalcilerin Filistin'de ve Gazze'de yaşananları unutturmaya çalıştığını ve soykırıma devam ettiğini söyledi. Qalalwa, dünya genelinde

ki özgür insanların bu suçları durdurması gerektiğini vurguladı ve İsrail'i boykot etmenin önemini dile getirdi.

Nöbet, yapılan duayla başladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.