DEVA Partili Karatutlu'dan Sağlık Bakanlığı'na hekimlerle diyalog çağrısı!

DEVA Partili Karatutlu, Sağlık Bakanlığı'nın hekimlere karşı tutumunu eleştiriyor ve diyalog çağrısı yapıyor. Hekimlerin haklarını savunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2024 18:17

DEVA Partili Karatutlu, Sağlık Bakanlığı'nın TUS sınavına giren hekimlere yönelik son genelgesini eleştirerek, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki belirli bir bürokratik kesimin uzun süredir hekimlere karşı olumsuz bir tavır sergilediğini belirtti.

Karatutlu, sağlık hizmetlerinin temelini oluşturan hekimlerin, günde 80'den başlayıp 200'e kadar hasta muayene ettiğini ifade etti. Ancak, Sağlık Bakanlığı'nın bu yoğun iş yükünü azaltmak ve hekimlerin daha insani çalışma koşullarına ulaşmasını sağlamak adına herhangi bir girişimde bulunmadığını vurguladı. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın hekimlerin yasal tanı ve tedavi haklarını kısıtlayan yasa ve yönetmelik çalışmalarına dikkat çekti.

Karatutlu, bu çalışmaların, sağlıklı yaşam merkezleri, yaşam koçluğu ve şifa merkezleri gibi yerleri yasallaştırma amacı taşıdığını ve bu süreçte yardımcı sağlık personelinin rolünün artırılmaya çalışıldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın bu çalışmalarına karşı tabip odalarını ve hekim sendikalarını müdahale etmeye çağıran Karatutlu, aksi takdirde tüm hekimlerin bu durum karşısında çaresiz kalacağını dile getirdi.

Hekimlerle diyalog kurması için Sağlık Bakanlığı'nı çağıran Karatutlu, sorunların çözümü için ortak akıl ve iş birliği çağrısında bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.