Kahramanmaraş Halkından Filistin'e Güçlü Destek: Dayanışma Çağrısı!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen destek gösterisinde, vatandaşlar Filistin'e olan dayanışmalarını dile getirerek İsrail'in savaş suçlarına karşı duruş sergiledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2023 19:04

Kahramanmaraş'ta, Afşin ilçesindeki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek düzenlediği destek gösterisi ile Filistin'e olan dayanışma vurgusu yapıldı.

Şefkatli Eller Ehlibeyt Derneği öncülüğünde Ulu Cami önünde gerçekleşen etkinliğe katılan kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya geldi. Filistin direnişini destekleyen sloganlar atan katılımcılar, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

kahramanmarasta-filistine-destek-gosteri-duzenlendi-001.jpg

Şeref Ertekin, dernek başkanı olarak yaptığı açıklamada, İsrail'in savaş suçları işlediğini ve sivilleri hedef aldığını belirtti. Ertekin, "Bugün, Müslümanlar olarak, safımızı Gazze'nin, Filistin halkının ve Mescid-i Aksa'nın yanında olduğumuzu ilan etme vaktidir. Siyonist İsrail, Gazze'deki insanları açlık ve susuzlukla terörize ediyor, bombalı saldırılarla masumları katlediyor. Unutulmamalı ki, eğer Müslümanlar birlik olup direnirse, haklı mücadeleyi sürdürürse, İsrail'e karşı kararlı bir duruş sergilerse, güçlü bir direniş gösterebiliriz." şeklinde konuştu.

Grup, Gazze'de hayatını kaybedenler için dua ettikten sonra etkinlik sona erdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.