Mesleklerini Bırakıp Kahramanmaraş'ta Depremde Kaybettikleri Dedelerinin Lokantasını İşletiyorlar

Kahramanmaraş depreminde kaybettikleri dedelerinin lokantasını devralan Fidan kardeşler, 58 yıllık lezzeti Hürriyet Mahallesi'nde sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2024 12:55

Kahramanmaraş depreminin acı kaybıyla sarsılan Fidan kardeşler, öğretmenlik ve gümrük müşavirliği gibi kariyerlerini bırakarak, dedelerinin yaşamını yitirdiği lokantayı devraldı. "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin merkez üssündeki bu karar, Rukiye ve Ahmet Fidan'ı, tarihi 58 yıllık lokantanın başına geçirerek aile geleneğini sürdürme çabasına yönlendirdi.

Kardeşler, 6 Şubat'taki depremlerde dedeleri Hacı Ahmet ve nineleri Gülseren Fidan'ı kaybettikten sonra, tarihi 'Maraş Kalesi' yanındaki lokantalarının da yıkılmasıyla birlikte yeni bir başlangıç yapma kararı aldı. Hürriyet Mahallesi'nde kiraladıkları dükkanda, enkazdan kurtarılan eşyaları kullanarak dede mirası işletmeyi tekrar hayata geçirdiler.

Rukiye Fidan, dedelerinin bıraktığı mirası koruma ve devam ettirme kararı alarak kendi mesleklerinden vazgeçtiklerini belirtti. Babalarının da çalıştığı lokantada, kardeşiyle birlikte uyum içinde hizmet verdiklerini ifade eden Fidan, şu sözleri ekledi:

"Büyükbabam ve büyükannemizi 6 Şubat depreminde kaybettik. Aile lokantasını korumak adına, kendi mesleklerimizden vazgeçtik. Kardeşim gümrük müşavirliğinden, ben öğretmenliğimden istifa ettim. Amacımız, aile lokantasını sürdürmek ve bu mirası elimizden geldiğince korumaktı."

Fidan, dedelerinin esnaf arkadaşlarının kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ve lokantaya gelenlerin ilk aradığı kişinin büyükbabaları olduğunu dile getirerek, şu duyguları paylaştı:

"İlk girdiklerinde görmek istedikleri kişi büyükbabam oluyor. Onu burada görmeyince duygusal anlar yaşıyoruz. Bu tezgah aslında büyükbabamıza aitti. O şu anda yanımızda olmasa da, biz bu büyük mirası ondan devraldık. Büyükbabamın öldüğünü henüz bilmeyenler var. Bize destek olan arkadaşlarımız, aile dostlarımız hiçbir zaman yanımızdan ayrılmadı."

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.