Antalya, Adana, Kahramanmaraş'ta Eş Zamanlı Operasyon: Kafes-32 Başarıyla Tamamlandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya liderliğindeki Kafes-32 operasyonları, Antalya merkezli organize suç örgütünü çökertti; 11 şüpheli gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2024 12:03

Kafes-32 operasyonları kapsamında gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla 11 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşarak, organize suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele verdiklerini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen Kafes-32 operasyonlarının, Antalya, Adana ve Kahramanmaraş illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Bu operasyonun hedefinde ise elebaşı İsmail Süner'in liderlik ettiği bir organize suç örgütü bulunuyordu.

Operasyon sonucunda örgüt lideri İsmail Süner dahil olmak üzere 11 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, halkın huzurunu kaçıran, organize suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını belirterek, suç örgütlerinin her türlü büyüklükteki faaliyetlerine karşı adaletin teslim edileceği konusunda kararlılık ifade etti.

Yerlikaya, operasyon kapsamında ele geçirilen bilgilere dayanarak, örgütün Antalya'nın Alanya ilçesindeki iş yerlerini hedef alarak esnafları tehdit ettiğini ve para talebinde bulunduğunu açıkladı. Ayrıca örgüt mensuplarının silah zoruyla ikametlere girerek mağdurları kaçırdığını, internet bankacılığı üzerinden haksız kazanç elde ettiklerini ve polise gitmeme tehdidinde bulunduklarını da aktardı.

Bakan Yerlikaya, suç örgütünün mağdurlara yönelik uyguladığı şiddetin yanı sıra kiralık evleri ellerinden alarak tehdit ettiğini, uyuşturucu ve silah bulundurma olaylarından sorumlu tuttukları mağdurları grup halinde darbedip kaçırdıklarını ve zorla para tahsil edip senet imzalattıklarını ifade etti.

Bu başarılı operasyonun, suç örgütlerine karşı devletin kararlı mücadelesinin bir göstergesi olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, halkın güvenliğini sağlamak adına benzer operasyonların devam edeceğini ve suçluların adalete hesap vereceğini vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.