Kahramanmaraş'ta Depremden Sonra "Yağmur Suyu"yla Beslediği Güvercinlerinden Ayrılmıyor

Kahramanmaraş'ta deprem sonrası su bulma zorluğu çeken Cemal Karpuz, 150 güvercinine yağmur suyu taşıyarak özenle bakıyor. Onlar, hayatının bir parçası haline geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2024 15:05

Depremin ardından, uzun yıllardır Kahramanmaraş'ta güvercin besleyen ve evinin terasında 150 kadar kuşla ilgilenen Cemal Karpuz (31), yaşamını adadığı güvercinleriyle ayrılmıyor. 6 Şubat'taki depremin merkez üssü olan Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Kuyucak Mahallesi'nde yaşayan Karpuz, depremin etkisiyle su bulmakta zorlanınca, yağmur sularını kullanarak güvercinlerini beslemeye karar verdi.

Depremin olumsuz etkilediği mahallesinde hayata devam eden Karpuz, evinin terasında farklı cinslerdeki 150 kadar güvercinine adeta bir aile gibi bakıyor. Deprem öncesinde canlı ve renkli bir mahalle olan Kuyucak, deprem sonrasında büyük hasar görmüş olsa da, Karpuz için önemini koruyor.

Karpuz, mahallenin depremden önce yoğun yaya trafiğine sahip olduğunu ve "Kuyucak Çarşısı" olarak bilindiğini belirtiyor. Deprem sonrasında mahalledeki yaşamın değiştiğini dile getiren Karpuz, "Maalesef depremde böyle bir mahalle kalmadı. Beni depremden sonra hayatta tutan şeylerden biri ailem, diğeri ise kuşlarım. İkisi de benim için aynı derecede değerli." diyor.

Deprem sonrasında ilk önce akrabalarının durumunu kontrol etmeye çalışan Karpuz, ailesinin iyi olduğunu öğrenince hemen güvercinlerinin bulunduğu yere yönelmiş. Evlerinin hasarlı olduğunu fark etmesine rağmen, güvercinlerini her gün ziyaret ederek bakımını yapmış. Su bulmakta zorlandığı dönemde ise yağmur sularını ve borulardan sızan suyu kullanarak kuşlarına su taşımış.

Karpuz, çevredeki hasarlı evlerin tamamının yıkıldığını, ancak burayı terk etmeye niyetinin olmadığını vurguluyor. Güvercinleri için adeta bir baba şefkatiyle ilgilenen Karpuz'un, bu zor zamanlarda güvercinleriyle kurduğu bağ, onun için hayati bir anlam taşıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.