Kudüs'ün Işığında: Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'dan Geleceğe Umut Dolu Mesajlar!

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay: Geleceğe ışık tutan değerlerimizi anlamalı ve korumalıyız. Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı unutmadan sevgiyle geleceğe taşımalıyız.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2023 15:10
Kudüs'ün Işığında: Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'dan Geleceğe Umut Dolu Mesajlar!

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Kahramanmaraşlılara seslenerek, "Değerlerimize Sahip Çıkarak Geleceğe Aktarmalıyız" dediği söyleşisinde önemli konuları ele aldı. Ay, Müslümanlar olarak Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ü Şerif'in ve Filistin'in anlamını kavramamız gerektiğini vurgulayarak, bu konuları anlamadan ve öğrenmeden geçmişimizi ve geleceğimizi doğru şekilde şekillendiremeyeceğimizi belirtti. Ay, Filistin ve İsrail arasındaki olayları farklı perspektiflerden değerlendirerek, Müslümanların bu konulara duyarsız kalmaması gerektiğini ifade etti.

Prof. Ay, şunları söyledi: "Ümmet-i Muhammed olarak bizler Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ü Şerif'in ve Filistin'in ne ifade ettiğini anlamamız gerekiyor. Bu değerleri zihinlerimizden silmeye yönelik çeşitli operasyonlar yapılıyor. Filistin ve Filistinlileri unutturmak için propaganda yapılmak isteniyor. Müslümanlar olarak; Kudüs'ün ne anlama geldiğini, Mescid-i Aksa'nın hangi değerlere sahip olduğunu, Filistin'e nasıl bakmamız gerektiğini anlamadan, bunu gelecek nesillere aktarmadan, bu sevgiyi çocuklarımızın kalbinde yeşertmeden, ne Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünü bekleyebiliriz ne de bir Selahaddin Eyyubi gibi büyük liderler yetiştirebiliriz. Bu nedenle en başta okumak ve anlamak sorumluluğu bizlere düşüyor."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.