Kahramanmaraş Depremlerinde Kaçak Bina Müteahhidi ve 8 Sanık 22 Yıl Hapisle Karşı Karşıya!

Nurdağı'ndaki deprem faciasında 38 kişi öldü! Kaçak yapılan binanın müteahhidi ve 8 sanık 22 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2023 15:19
Kahramanmaraş Depremlerinde Kaçak Bina Müteahhidi ve 8 Sanık 22 Yıl Hapisle Karşı Karşıya!

Kahramanmaraş depremleri felaketiyle ilgili açılan davada, 38 kişinin öldüğü apartmanın kaçak olduğu belirlendi. İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak da dahil olmak üzere 3'ü tutuklu 9 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 38 kişinin hayatını kaybettiği Emek Apartmanı ile ilgili soruşturma sona erdi. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda, yapılan binanın kaçak olduğu tespit edildi. Bu bina, 1998'de kaçak olarak inşa edilmeye başlanmış ve 2004'te tamamlanmıştı. Ancak 2010'da sahte evraklarla yeni başlanmış gibi gösterilerek yapı ruhsatı düzenlenmiş.

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak da dahil olmak üzere, müteahhit ve denetleyen firma yetkilisi de aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 9 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Soruşturma sonucunda ortaya çıkan bilgilere göre, bina ruhsatsız olarak inşa edilmiş ve yapı sahipleri gerekli güvenlik önlemlerini almamış. Ayrıca, binanın proje aşamasındaki güvenlik eksiklikleri nedeniyle depreme dayanıklı olmadığı belirlenmiş. Ökkeş Kavak, suçlamaları reddederken, diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmediklerini belirttiler.

Bu dava, depremde yaşamını yitirenlerin aileleri ve toplum için büyük bir adalet arayışını temsil ediyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.