Kahramanmaraş'ta Döner Fiyatları Uçtu: Tavuk Dönerde Fahiş Fiyatlar Tepki Çekiyor!

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren bir firma, şehirdeki en pahalı tavuk döner ve ayranı satıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2023 21:24
Kahramanmaraş'ta Döner Fiyatları Uçtu: Tavuk Dönerde Fahiş Fiyatlar Tepki Çekiyor!

Kahramanmaraş'ta satılan dönerin içinde altın varmış gibi fiyatlandırma yapan bir firma kentteki döner fiyatlarının da üzerinde bir fiyat politikası izleyerek vatandaşların büyük tepkisini çekiyor.

Normal tavuk döneri 80 TL’ye Zurna tavuk döneri 95 TL’ye satan bir firma, yoğurtun kilogramı 35 TL iken 300 ml ayranı 22 TL’ye satıyor. Döner firmasında servis ücreti ise 5 TL.

Kahramanmaraş'ta başka bir diğer firmada ise tavuk dönerin 67 TL, ayranın ise 8 TL olduğu öğrenildi.

kahramanmaras-korfez-soner.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fiyatları indirin çağrısının aksine fiyatlara fahiş zamlar yapan firmada asgari ücrete 106 tane normal tavuk döner ve ayran tüketilebiliyor. Bu sayı zurna tavuk döner ve ayranda ise 93’e düşüyor.

Kahramanmaraş’taki diğer döner satan firmaların çok çok üzerinde fiyat belirleyen firmada 22 TL’ye satılan ayranın sanal marketlerde fiyatının 8,5 TL olduğu öğrenildi. Bu durum, firmanın yüksek kar hırsını gözler önüne serdi.

Deprem bölgesi Kahramanmaraş'ta, vatandaşlar da esnaf da zor zamanlardan geçerken, zam üstüne zam yapan firmanın fiyat politikası, hem halkın hem de çarşı esnafının büyük bir tepkisini çekti.

Şehirdeki vatandaşlar, bu duruma tepki gösterirken, yetkililerden fiyat artışlarına müdahale etmelerini ve halkın daha uygun fiyatlarla temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesini sağlamalarını talep ediyor. Firma yetkilileri ise bu fiyat politikasını serbest piyasa koşulları içinde belirlediklerini savunuyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum