Kahramanmaraş'ta Deprem Mağdurlarının Araçlarıyla Hile Yapan Şebeke Çökertildi!

Depremde zarar gören araçları kullanarak "change" dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen 19 kişi, Kahramanmaraş merkezli operasyonla yakalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2024 11:45
Kahramanmaraş'ta Deprem Mağdurlarının Araçlarıyla Hile Yapan Şebeke Çökertildi!

Depremde zarar gören araçlardan yararlanarak "change" dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen 19 şüpheli, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleriyle ilgili olarak yakalandı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, depremlerde ağır hasar gören araçları "change" yöntemiyle satan şüphelilerin izini süren bir çalışma başlattı. Polis ekipleri, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, enkaz altında kalmış ve trafiğe çıkması mümkün olmayan araçların dolaşımda olduğunu belirledi.

Şüphelilerin, depremde ağır hasar gören araçları satın alarak, yurt dışından getirdikleri aynı marka, model ve renkteki araçların motor ve şasi numaralarını değiştirip sattıkları tespit edildi. Ekipler, yurt dışından getirilen araçların "change" yöntemi uygulandıktan sonra satılarak 35 milyon lira haksız kazanç elde edildiğini belirledi.

Bu gelişme üzerine, ekipler Ankara merkezli 11 ilde belirlenen 35 araca el koydu. Araçların incelenmesi için Ankara Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderildi.

Operasyon kapsamında Ankara, İstanbul ve Eskişehir'de birbirleriyle bağlantılı oldukları belirlenen 19 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından şüpheliler, "Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet", "resmi belgede sahtecilik", "nitelikli dolandırıcılık ve suç uydurma" suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilecek.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.