Kahramanmaraş'taki Hastanelerin Güvenlik Kameralarının Deprem Anı Kameralarda

Kahramanmaraş'taki deprem anı, hastanelerdeki kahramanca çabaları gözler önüne seriyor. Sağlık çalışanları, canlarını riske atarak görevlerine devam etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2024 18:53

Kahramanmaraş'taki hastanelerin deprem anına ait güvenlik kamerası kayıtları, 6 Şubat 2023'te yaşanan ve "asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerin etkisi altındaki sağlık kuruluşlarının çarpıcı anlarını gözler önüne serdi.

Pazarcık ve Elbistan merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin merkezi konumundaki Necip Fazıl Şehir Hastanesi ile Elbistan ve Afşin devlet hastanelerinde, AA muhabirine ulaşan görüntülerde, sağlık çalışanları ve hastaların deprem sırasında sergiledikleri olağanüstü çabalar yer alıyor.

Güvenlik kameralarının kaydettiği anlarda, deprem sırasında dahi görevlerine devam eden sağlık çalışanları, afetin etkisi altındaki hastaları desteklemek ve tahliye etmek için çaba sarf ediyor. Sağlık personelinin, hastaları tekerlekli sandalye ve hasta yataklarıyla tahliye etmesi, bazılarının ise hastaları sırtlarında taşıması, deprem anında zor durumda kalan hastaların yaşadığı anları yansıtan görüntüler dikkat çekiyor.

Bir başka çarpıcı sahnede ise sağlık personeli, hastayı sırtında güvenli bir alana taşımaya çalışıyor.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Vehbi Şirikçi, deprem anı ve sonrasında devletin tüm imkanlarını seferber ederek sağlık hizmetlerinin sürdüğünü belirtti. Şirikçi, sağlık çalışanlarının kendi can güvenliklerini hiçe sayarak görevlerine devam ettiğini vurgulayarak, yaşanan olumsuzluklara rağmen sağlık hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, mesai arkadaşlarının özverili çabalarını takdirle anarak, sağlık Bakanlığı yetkililerinin de süreci bizzat yönettiğini ve destek sağlandığını belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.