Esnafa Umut, Kahramanmaraş Pazarcık'ta 500 İş Yeri Projesiyle Yeniden Canlanma

Kahramanmaraş Pazarcık'ta deprem sonrası hızla devam eden iş yeri inşaatları, esnafın mağduriyetini giderecek, ilçeyi yeniden canlandıracak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2024 15:15

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, geçen yıl meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından, esnafın mağduriyetini gidermek amacıyla başlatılan iş yeri inşaatları hızla devam ediyor. Depremin merkez üssü olan Pazarcık'ta, devletin yaraları sarmak için başlattığı çalışmalar kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 500 iş yeri projesi başlatıldı. Ayrıca, uzun süredir sorun olan küçük sanayi sitesinde de 142 esnaf için yeni iş yerleri yapılıyor.

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, ilçenin toplam nüfusunun 70 binin üzerinde olduğunu belirtti. Yurt dışında yaşayan 200 bin Pazarcıklı vatandaş olduğunu ifade eden Yılmazcan, deprem sürecinde birçok hemşehrisinin ilçeden ayrıldığını ancak yapılan çalışmaların etkisiyle vatandaşların geri dönmeye başladığını söyledi. Belediye olarak otogar yapma çalışmalarına başladıklarını ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilçelerine otogar yapacağını açıkladı. Ayrıca, esnafın geçici olarak kullanması için kurulan çarşı kentle birlikte Pazarcık'ın normalleşmeye başladığını vurguladı.

Yılmazcan, deprem sonrasında yaklaşık 750 esnafın iş yerinin yıkıldığını ve ilk etapta konteynerlerle geçici çözümler getirildiğini belirtti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan 500 iş yeri projesinin müteahhit firması tarafından çalışmaların başladığını ve 8 ay gibi kısa bir sürede esnafın kendi iş yerlerine kavuşacağını ifade etti. Ayrıca, Pazarcık'ta uzun süredir olmayan küçük sanayi sitesinin de 142 esnaf için yapıldığını ve bu projenin de hızla devam ettiğini söyledi. Yılmazcan, Pazarcık'ın toparlanma sürecinin hızla ilerlediğini ve bütün hızlarıyla çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.