Kahramanmaraş'ta Gönüllüler Ebrar Sitesi Önünde Karavanlarda Nöbet Tutacak

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat depreminin birinci yılında, gönüllüler Ebrar Sitesi'nde karavanlarda nöbet tutarak, 1400 kişinin yaşamını yitirdiği felaketi anıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2024 20:10

Gönüllüler, "Asrın felaketi" olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin birinci yılında, Kahramanmaraş'ın merkez üssü olarak nitelendirilen Ebrar Sitesi önünde, hayatını kaybeden 1400 kişiyi anmak amacıyla karavanlarda nöbet tutacaklar.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, depremin kente büyük bir yıkım ve acı getirdiğini ifade ederek, personel, gönüllü ve üye olarak kayıplarının 100'ün üzerinde olduğunu belirtti. Boz, Ebrar Sitesi'nin kendilerine komşu bir site olduğunu ve birçok gönüllülerinin orada yaşadığını, depremde birçoğunun vefat ettiğini paylaştı.

Boz, depremin birinci yılında bu akşam Ebrar Sitesi önünde karavan kampı kuracaklarını ve büyük bir ateş yakarak gönüllü gençlerin katılımıyla sabaha kadar sürecek bir anma etkinliği düzenleyeceklerini ifade etti. Gönüllü gençlerle beraber 04.17'ye kadar nöbet tutacaklarını ve orada vefat edenleri dualarla anacaklarını söyleyen Boz, gençlik merkezinin eski yoğunluğunu kaybettiğini ancak anma etkinliğinin önemli olduğunu belirtti.

Depremin şehitleri için anlamlı bir etkinlik düzenlemeyi amaçladıklarını belirten Boz, sabaha kadar nöbet tutup deprem şehitlerini anmak istediklerini vurguladı. Programda Kur'an okuma, dua etme ve sabah namazı buluşması yapacaklarını ifade eden Boz, deprem şehitlerinin defnedildiği şehitlikte onları dualarla anacaklarını söyledi. Boz, program katılımcılarına çay ve salep ikram edeceklerini ve hafızlarının da olacağını belirtti. Gönül isterdi ki bu olaylar yaşanmasaydı, ancak yaşananları unutmak istemediklerini vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.