Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Rüzgarı: 112 Bin Konut Projesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ortak yayına katılarak, şehrin hızla toparlandığını vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ağustos 2023 15:14
Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Rüzgarı: 112 Bin Konut Projesi

Başkan Güngör, 82 bin 104 kalıcı konut ve 30 bin 310 köy evinin inşa edildiği toplam 112 bin 414 konut projesinin ilerlediğini belirtti. Şu ana kadar 40 binin üzerinde konutun ihalesinin yapıldığını ve bu sayının her geçen gün arttığını ifade etti.

KALICI KONUTLAR İNŞA EDİLİYOR

Başkan Güngör, asrın felaketi sonrasında Kahramanmaraş'ın yeniden imar ve inşanın öncüsü olduğunu dile getirdi. Felaketin ardından tüm alanlarda hızlı bir çalışma yürütüldüğünü ve şehrin toparlandığını açıkladı. Şehre 82 bin 104 kalıcı konut ve 30 bin 310 köy evi inşa edilerek toplamda 112 bin 414 konutun planlandığını aktardı. İhalesi yapılan ve inşası başlayan konut sayısının 40 binin üzerinde olduğunu belirterek, özellikle Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde Akyar, Karacasu ve Önsen bölgelerinde toplamda 15 bin kalıcı konutun yapımının sürdüğünü sözlerine ekledi.

kahramanmarasta-kalici-konutlar-yukseliyor-detayli-bilgiler.jpg

YERİNDE DÖNÜŞÜME BÜYÜK İLGİ

Başkan Güngör, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan yerinde dönüşüm projesine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini paylaştı. Proje kapsamında 35 bin hak sahibinin yerinde dönüşümden yararlanmak için başvuruda bulunduğunu belirtti. Devletin, yerinde dönüşüme metrekare başına hibe ve 2 yıl ödemesiz, 8 yıl faizsiz kredi desteği sağladığını açıklayarak, konutlar için 500 bin TL, iş yerleri için 250 bin TL hibe verildiğini ve kredi miktarının metrekareye göre değiştiğini ifade etti. Ayrıca yerinde dönüşüme başvuran vatandaşlardan harç ve vergi gibi ücretler alınmadığını söyledi.

KENTSEL TASARIM PROJESİNİN İLK ADIMLARI ATILDI

Başkan Güngör, yıkımın en yoğun olduğu bölgelerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel tasarım projesine değindi. Azerbaycan Bulvarı, Trabzon Caddesi ve Hükümet Bulvarı gibi alanlarda başlatılan projenin temellerinin atıldığını aktardı. Dönüşüm faaliyetlerinin aşamalı olarak devam edeceğini ve şehir merkezinde coğrafyaya ve kültüre uygun konutlar ve iş yerlerinin oluşturulacağını belirtti. Valilik binasının da şehir hafızasını yaşatmak amacıyla mevcut yerine Trabzon Caddesi'nde inşa edileceğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum