29 Ağustos 2023 Salı Kahramanmaraş Hava Durumu: Bugün Kahramanmaraş'ta Hava Nasıl Olacak?

29 Ağustos 2023 Salı günü Kahramanmaraş’ta havanın nasıl olacağını merak edenler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ağustos 2023 10:21
29 Ağustos 2023 Salı Kahramanmaraş Hava Durumu: Bugün Kahramanmaraş'ta Hava Nasıl Olacak?

Kahramanmaraş genelinde hava durumu, parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu bir manzara sunuyor. Özellikle öğleden önce Göksun ve Andırın çevresinde, öğleden sonra ise kentin geniş bir kesiminde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar bazı bölgelerde gökgürültülü sağanak olarak kendini gösterebilir. Özellikle Andırın ve Göksun çevrelerinde, yağışların lokal olarak etkili olacağı öngörülüyor.

RİSK UYARISI: YILDIRIM VE DOLU İHTİMALİ

Özellikle yıldırım ve dolu riskine karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Kahramanmaraş'ın il merkezi, Kapıçam, Elmalar, Peynirdere, Çiğli, Narlı, Pazarcık, Bertiz, Menzelet Barajı ve Sır Barajı çevrelerinde lokal yıldırım ve dolu riski oldukça yüksek görünüyor. Bu bölgelerde ikamet edenler, açık arazide veya yüksek kesimlerde bulunanlar, bu risklere karşı tedbirli davranmaları konusunda uyarılıyor.

afsdafs.jpg

SICAKLIK VE RÜZGAR DURUMU

Hava durumu raporuna göre, bugün Kahramanmaraş genelinde serin bir hava hakim olacak. Ancak ilerleyen saatlerde sıcaklık yeniden artacak. Rüzgar genel olarak kuzey ve batı yönlerinden hafif bir şekilde esecek. Aralıklı olarak orta kuvvette rüzgarlar da hissedilebilir. Özellikle Berit Dağı çevresinde rüzgar biraz daha kuvvetli olacak.

SONUÇ VE ÖNERİLER

Kahramanmaraş'ın değişken hava koşulları, yerel yağışlar ve risk faktörleri göz önünde bulundurulmalıdır. Vatandaşların, hava durumu tahminlerini takip etmeleri ve olası risklere karşı önlem almaları, güvenliği sağlamak adına önemlidir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum