Kahramanmaraş'ta "Yerinde Dönüşüm Projesi" Kapsamında Evlerin Yapımı Sürüyor

Kahramanmaraş'ta "Yerinde Dönüşüm Projesi" ile depreme dayanıklı konut inşaatları devam ediyor. Belediye Başkanı Güven, vatandaşları hızla yerinde dönüşüme davet ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Aralık 2023 15:42

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat depremlerinin oluşturduğu büyük felaketin ardından başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında, hibe ve kredi destekleriyle konutların yapımı hızla devam ediyor.

Kahramanmaraş, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü olması nedeniyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile yeniden yapılanma sürecine girmiştir. Bu kapsamda, Afşin ilçesi Kabaağaç Mahallesi'nde bir köy evinin temeli atılarak inşaat çalışmalarına başlanmıştır.

kahramanmarasta-yerinde-donusum-projesi-kapsaminda-evlerin-yapimi-suruyor.jpg

Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, projenin ilçe genelinde farklı bölgelerde konut inşaatlarının devam ettiğini belirtti. Güven, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde depreme dayanıklı konutlar oluşturmayı sürdürdüklerini ifade ederek, "Yerinde Dönüşüm Projesi"nin kentin çeşitli noktalarında başarıyla devam ettiğini vurguladı.

Başkan Güven, Afşin'de yürütülen yerinde dönüşüm çalışmalarına ilişkin, devletin sağladığı desteklerin değerini vurgulayarak, vatandaşları bir an önce yerinde dönüşüm işlemlerine başlamaya davet etti. Ruhsatlandırma sürecinde belediyenin hazır olduğunu belirten Güven, kalıcı konutlara hızlı bir şekilde ulaşılması çağrısında bulunarak, "Kahramanmaraş olarak düştüğümüz yerden hep birlikte yeniden kalkacağız" dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.