Kahramanmaraş'ta Şiddetli Yağış: Dereler Taştı, Tarım Arazileri Sular Altında

Kahramanmaraş'ta şiddetli yağışlar dere taşmalarına, tarım arazilerinin sular altında kalmasına neden oldu. Valilik ve AFAD müdahalede bulunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Aralık 2023 14:28

Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli yağışlar, olumsuz etkileriyle birlikte hayatı olumsuz yönde etkiledi. Onikişubat ilçesi Tekir, Ilıca, Çağlayan, Döngel, Şahinkası, Kurucuova ve Çukurhisar Mahalleleri ile Fırnız mevkiindeki sağanak, birçok dere ve çayın taşmasına neden oldu, bu da tarım arazilerinin sular altında kalmasına yol açtı. Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan kırsal arı kovanları da sular altında kaldı.

Çağlayancerit ilçesine bağlı Helete Mahallesi'nde ise Göksu çayının taşması neticesinde tarım arazileri su altında kaldı. Aynı zamanda Onikişubat ilçesi sınırları içinde yer alan Sır Barajı'nın ayağındaki tarım arazileri de sel sularından etkilendi.

kahramanmarasta-dereler-tasti-tarim-arazileri-sular-altinda-kaldi.jpg

Kahramanmaraş Valiliği ve Afad tarafından yapılan açıklamada, yağışların bazı bölgelerde sele neden olduğu ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi. Kahramanmaraş'ta Aralık ayı toplam yağış ortalaması uzun yıllar boyunca metrekareye 130.6 kg iken, Çağlayancerit İlçesi'nde sadece 24 saatte metrekareye 143.9 kg yağış düştü.

Vali Mükerrem Ünlüer, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş genelinde şiddetli yağışın ardından Büyükşehir Belediyemiz ve AFAD başta olmak üzere ilgili kurumların tüm imkanlarının seferber edildiğini belirtti. Yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, Vali Ünlüer, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle talep etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.