Kahramanmaraş'ta Kuvvetli Sağanak Yaşamı Olumsuz Etkili Oluyor

Kahramanmaraş'ta etkili olan yoğun yağışlar ve dolu nedeniyle yaşanan olumsuzluklar. Kent genelinde su birikintileri ve ulaşım sorunları devam ediyor. Vatandaşlar dikkatli olmalı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Aralık 2023 16:22

Kahramanmaraş'ta yoğun yağışlar, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren aralıklı olarak başlayan yağışlar, öğle saatlerinde şiddetini artırdı. Sağanak yağış ve dolu, birçok bölgede cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu.

Su birikintileri, sürücülerin ve yayaların zor anlar yaşamasına sebep oldu. Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Mehmet Zülkadiroğlu Caddesi'nde direksiyon eğitimi alan bazı sürücü adayları, aşırı yağış nedeniyle eğitim konteynerlerine sığındı.

kahramanmarasta-kuvvetli-saganak-yasami-olumsuz-etkili-oluyor.jpg

Aynı şekilde, bölgedeki okullarda kurslara katılan öğrenciler mahsur kaldıkları yerlerden itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Bazı vatandaşlar ise araçlarının üzerine çıkarak yardım bekledi.

Kahramanmaraş- Gaziantep kara yolunda su birikintileri sebebiyle ulaşımın kontrollü sağlandığı bildirildi. Kent genelinde devam eden yağışlar nedeniyle Vali Mükerrem Ünlüer, vatandaşları sosyal medya üzerinden dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ünlüer, Çağlayancerit ilçesine son 24 saatte düşen 143,9 kilogram yağışla ilgili bilgi vererek, şehir genelinde afet önlemlerinin alındığını vurguladı. Yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.