Galatasaray ile TOKİ, Deprem Bölgesinde 300 Konutun İnşası İçin Protokol İmzaladı

Galatasaray Kulübü ve TOKİ işbirliğiyle deprem bölgesinde 300 konut inşa edilecek. Türkiye'nin en büyük spor kulübü, sosyal sorumlulukta öncü rol üstleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2023 16:50

Galatasaray Kulübü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), deprem bölgesinde 300 adet konutun inşası için işbirliği protokolü imzaladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un katıldığı törende, Bakan Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin ardından 850 bin bağımsız bölümün ağır ve orta hasarlı hale geldiğini belirtti. Devletin bu yıkımın üstesinden gelmek için önemli adımlar attığını ifade eden Özhaseki, Hazine arazilerinde sağlam zeminlerde inşaatlara başladıklarını söyledi. Protokol kapsamında Adıyaman'da 100, Kahramanmaraş'ta 100 ve Hatay'da 100 konutun Galatasaray adına yapılacağını belirten Özhaseki, bu mahallelere "Galatasaray Mahallesi" adını vereceklerini açıkladı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise depremin ülkede büyük hasara yol açtığını ve devletin bu yükü taşımakta zorlandığını belirtti. Galatasaray olarak ilk günden itibaren desteğe hazır olduklarını ifade eden Özbek, 30 milyon taraftarın bir araya gelerek bu konuda harekete geçebileceğini söyledi. Özbek, diğer spor kulüplerine çağrıda bulunarak, hayır işinde birlikte yarışmalarını teklif etti. Protokolün imzalanmasının ardından Bakan Özhaseki, Başkan Özbek ve TOKİ Başkanı Bulut, Galatasaray Kulübü'nün 50 milyon lira bağışını temsil eden bir çek ile fotoğraf çektirdi. Özbek ayrıca Bakan Özhaseki'ye Galatasaray forması ve Galatasaray Lisesi'nin minyatürünü içeren bir plaket takdim etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.