Kahramanmaraş'ta Umut İnşa Ediliyor: Depremin Yıktığı Cami Yeniden Yükseliyor!

Kahramanmaraş'ta depremde hasar alan Hazreti Osman Camisi, Afşin ilçesinde yeniden inşa ediliyor. Dayanışmayla, yeni cami Ramazan'da ibadete açılacak!

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2023 18:27

Kahramanmaraş'ta depremlerde ağır hasar aldığı için yıkılan Hazreti Osman Camisi, Afşin ilçesinde yeniden inşa ediliyor. Afşin Kaymakamı Mehmet Naim Akgül, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde ilçedeki 127 camiden 28'inin hasar aldığını ve bunlardan 8'inin ağır hasar nedeniyle yıkıldığını belirtti. Yapımına başlanılan cami, Ramazan ayında ibadete açılmak üzere planlanıyor.

Akgül, törende yaptığı konuşmada, Afşin İlçe Müftülüğü'nün girişimleriyle Hollanda Diyanet Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı Afşin Şubesi ve Hollandalı hayırseverlerin katkılarıyla yeni bir cami inşa edeceklerini açıkladı. Yeni cami, çelik yapıya sahip olup 288 metrekare büyüklüğünde olacak. Teslimatının yaklaşık üç ay içinde gerçekleşmesi planlanıyor ve Ramazan ayında ibadete açılması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise gurbetçi hayırseverlerin desteğiyle depremde yıkılan caminin yeniden yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Törenin ardından caminin temeli dualarla atıldı. Akgül ve Güven, devletin ve milletin dayanışmasıyla zorlukları aşacaklarını ve imar, icra ve inşaat faaliyetleriyle sıkıntıları birlikte çözeceklerini vurguladılar.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.