Kahramanmaraş Pazarcık'tan Yükselen Ses: Gazze'ye Destek Mitingi!

Pazarcık, Gazze'ye destek için bir araya geldi! İsrail'e karşı birlikte durduk, dualarımız Gazze için. Filistin yalnız değil!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Kasım 2023 17:10

Pazarcık Gönül Dostları Derneği öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve ilçe halkı, ilçe otogarı önünden başlayarak Ulu Cami'ye kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla donatılan grup, "İşgalci İsrail Filistin'den defol", "Katil İsrail, işbirlikçi ABD" ve "Kudüs'e uzanan eller kırılsın" gibi sloganlar atarak, tekbirler getirdi.

Kahramanmaraş Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, etkinlikte yaptığı konuşmada, İsrail'in sivilleri hedef aldığı ve savaş suçu işlediği vurgusunu yaptı. Yılmazcan, dünya genelinde Gazze için düzenlenen büyük çaplı eylemlere dikkat çekerek, Türkiye'nin de Gazze'ye destek verdiğini ifade etti.

Filistin'in yanında her zaman yer aldıklarını vurgulayan Yılmazcan, "Katil İsrail'e destek olan ABD, Avrupa Birliği ve diğer küresel güçleri lanetliyorum. Dualarımızla, Kabe-i Muazzama'dan Ravzai Mutahhara'ya, Mina'dan Müzdelife'ye, Arafat'tan Mescid-i Aksa'ya yükselen dualarla, şanlı Türk bayrağımızın Kudüs'e dalgalandığı günler yakındır. Gazze ve Filistin, yalnız değiller." şeklinde konuştu.

Grup, Gazze'deki kayıplar için dua ettikten sonra dağıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.