Kahramanmaraş'ta Konteyner Kentlerde Kışa Hazırlık, Güvenli Bir Barınma İçin Çalışmalar Sürüyor!

Kahramanmaraş'ta depremden etkilenenler için hazırlıklar sürüyor! Konteynerlerde kalanlara ısıtıcı, battaniye ve uyku matı dağıtıldı. Su alma riskini önlemek için konteynerler yükseltiliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2023 12:15

Kahramanmaraş'taki geçici barınma merkezlerinde kış hazırlıkları devam ediyor. Kırsal mahallelerde bulunan konteynerlerde yaşayan vatandaşlar için radyatör tipi ısıtıcı, battaniye ve uyku matı dağıtıldı. Vali Mükerrem Ünlüer, "Sakarya-1 Konteyner Kenti'nde bulunan konteynerlerin, mevcut kot farkından kaynaklı risk nedeniyle 25 santimetre kaldırılarak su alması önlenecektir" açıklamasında bulundu.

6 Şubat depremlerinin vurduğu Kahramanmaraş'taki konteyner kentler, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen bu doğal afetin ardından olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için hazırlıklarını sürdürüyor.

kahramanmarastaki-gecici-barinma-merkezlerinde-kis-hazirliklari-suruyor.jpg

Kentte, kalıcı konut inşası devam ederken, konteynerlerde yaşayan depremzedelerin kış aylarında güvenli ve sıcak bir ortamda kalabilmesi için çalışmalar hızla ilerliyor. Merkezlerde sağlık hizmetlerinden eğitime, spor alanlarından sosyal donatılara kadar birçok hizmet sunuluyor. AFAD tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, merkezlerdeki okul, oyun parkı, market, cami, hastane, su deposu, atık su arıtma tesisi, lojistik depo ve spor alanları kışa uygun hale getirildi.

Ayrıca, kırsal mahallelerdeki konteynerlerde yaşayan vatandaşlara radyatör tipi ısıtıcı, battaniye ve uyku matı dağıtıldı. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremden etkilenen vatandaşların barınması için il genelinde 55 konteyner kent kurulduğunu belirtti. Ünlüer ayrıca, kent genelinde 126 bin civarında afetzedenin bu konteynerlerde yaşamını sürdürdüğünü ifade etti.

Vali Ünlüer, özellikle Sakarya-1 Konteyner Kenti'nde bulunan konteynerlerin mevcut kot farkından kaynaklanan riski önlemek amacıyla 25 santimetre yükseltileceğini ve böylece su alma sorununun çözüleceğini açıkladı. İhtiyaç duyulan konteyner kentlerde ek drenaj hatları ve zemin parke çalışmalarının yapıldığı da belirtildi.

Kış hazırlıkları kapsamında ilçelerde de ilgili kaymakamlıklarca gerekli tedbirlerin alındığına vurgu yapan Ünlüer, her konteyner için 2, prefabrik konutlar için ise 3 ısıtıcı teslim edildiğini bildirdi.

Depremin etkisiyle evleri yıkılan vatandaşlar, yetkililer tarafından konteynerlere yerleştirildi. Bu süreçte kendilerine sağlanan hizmetler karşısında duygulanan depremzedeler, devletin ilgisi karşısında minnettarlık duygularını dile getirdi. Hazırlıkların hız kesmeden devam ettiği belirtilirken, depremden etkilenen vatandaşların güvenli ve sıcak bir kış geçirmesi için yoğun çaba harcanıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.