Kahramanmaraş'ta Hükümlüler Tarafından İşletilecek Restoran Hizmete Açıldı

Kahramanmaraş Türkoğlu Ceza İnfaz Kurumu'nda açılan kafeterya ve restoran, hükümlülerin meslek edinmesini sağlıyor. Adalet Bakanlığı projesiyle hayata geçirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2024 12:40
Kahramanmaraş'ta Hükümlüler Tarafından İşletilecek Restoran Hizmete Açıldı

Kahramanmaraş'ta, Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde faaliyete geçen kafeterya ve restoran, hükümlüler tarafından işletilmek üzere resmi bir törenle açıldı.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından başlatılan bu proje kapsamında, ceza infaz kurumu bahçesine kurulan kafeterya ve restoranda, hükümlüler infaz koruma memurlarının gözetiminde hem eğitim alacaklar hem de bu mekanda hizmet verecekler.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Hüsnü Gezginci, törende yaptığı konuşmada, hükümlü ve tutukluların ceza süreleri boyunca meslek edinmelerini ve mevcut mesleklerini devam ettirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Gezginci, ceza infaz kurumları içindeki iş yurtları atölyelerinde uzman ustalar eşliğinde verilen eğitimlerle hükümlülere meslek kazandırdıklarını ve tahliyelerinin ardından sosyal hayata hazırladıklarını vurguladı. Bu süreçte, milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere sahip girişimci ve üretken bireyler yetiştirmeye özen gösterdiklerini dile getirdi.

Gezginci, iş yurtları atölye ve tesislerinde mobilyadan tekstil ürünlerine, el sanatlarından kuyumculuğa, tarım ve hayvancılıktan gıda üretimine kadar geniş bir yelpazede faaliyet göstererek örnek bir kurum olma hedefinde olduklarını sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ise Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde şu anda perde ve baharat üretimi gerçekleştirdiklerini, bu hizmetlere restoran ve kafe ekleyerek vatandaşlar, hükümlü ve tutuklu yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını ifade etti.

Tiryaki, "Bu önemli tesis, kampüsümüz içinde ikamet eden lojmanlardaki personellerimize ve ailelerine de hizmet verecek geniş bir yaşam alanı oluşturdu. Bu güzel eser, gerçekten bölgede büyük bir ihtiyaca cevap veriyor." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.