Kahramanmaraş'ta Depremin 1. Yılında Ebrar Sitesi Önünde Anma Programı

Kahramanmaraş'ta depremin 1. yılında Ebrar Sitesi'nde anma programı düzenlendi. Kayıplar, dualar ve duygusal anlarla geçen etkinlikte birlik ve dayanışma vurgulandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2024 15:35

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat depreminin acı hatırasını yaşamaktan bir yıl sonra, Ebrar Sitesi önünde anma programı düzenlendi. Bu deprem, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve yaklaşık 1400 kişinin hayatını kaybettiği bir trajediydi.

Ebrar Sitesi önünde gerçekleşen etkinlikte, depremin yıl dönümü anısına karavanlar kurularak büyük bir ateş yakıldı. Sivil toplum örgütleri ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının da katılım gösterdiği programda duygusal konuşmalar gerçekleştirildi.

Etkinlikte, depremde hayatını kaybedenlerin aileleri tarafından getirilen fotoğraflarla dolu bir atmosfer oluşturuldu. Saatler 04.17'yi gösterdiğinde, duaların okunmasıyla birlikte depremin vurduğu anı anmak için bir anıt oluşturuldu.

Arama kurtarma çalışmalarında enkazın başında yapılan "sesimi duyan var mı" çağrıları, duygu dolu bir anlam taşıyarak tekrarlandı. Bu sırada, yakınlarını kaybedenlerin duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına boğulduğu gözlendi. Bu anlamlı etkinlik, depremin yaralarını sarmak ve birlikte dayanışma göstermek amacıyla düzenlenmişti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.