Kahramanmaraş'ta Gazetecinin Aracına Asit Saldırısı: Basın, Şiddeti Kınıyor ve Adalet İstiyor!

Kahramanmaraş, gazetecilere yönelik artan şiddet eylemleriyle çalkalanıyor. Son olarak, Gazeteci Mesut Tuğrul'un aracına dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından asitli saldırı gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Eylül 2023 12:23

Kahramanmaraş, gazetecilere yönelik artan şiddet eylemleriyle çalkalanıyor. Son olarak, Gazeteci Mesut Tuğrul'un aracına dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından asitli saldırı gerçekleştirildi.

Bu olayın ardından, Kahramanmaraş Gazeteci Cemiyeti üyeleri, bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması düzenledi ve saldırıyı sert bir şekilde kınadı.

kahramanmarasta-gazeteci-mesut-tugrulun-aracina-yapilan-asitli-saldiri-buyuk-tepki-cekiyor.jpg

SALDIRININ AYDINLATILMASI GEREKİYOR

Basın açıklamasında, saldırının aydınlatılması gerektiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Bugün gazeteci arkadaşlarımıza yönelik artan şiddet eylemlerini kınamak için bir araya geldik. Kamuoyuna da yansıdığı gibi dün, meslektaşımız Mesut Tuğrul’un arabasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından asit saldırısı gerçekleştirildi. Ancak bu ilk değildi. Yaklaşık 1 ay içinde meslektaşımızın arabasına bilinçli bir şekilde çarpıp kaçmışlar ve yaptığı haberlerden dolayı gözdağı vermek amacıyla meslektaşımıza darp girişiminde bulunmuşlardı. Bugün yaşananlar ise bardağı taşıran son damla oldu. Meslektaşımız Mesut Tuğrul, konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu ve yasal süreci başlattı. Biz de Kahramanmaraş basını olarak olayı yakından takip edeceğiz."

kahramanmaras-basini-ses-veriyor-gazetecilere-yonelik-siddet-kinaniyor.jpg

GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREVLERİNİ YAPIYOR

Basın açıklamasında, gazetecilerin zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalıştıkları ve Kahramanmaraş'ın tanıtımı, kalkınması ve gelişimi için gece gündüz çalıştıkları vurgulandı. Ayrıca, gazetecilerin eleştirel haberler yaptıkları ve bu eleştirilere açık olunması gerektiği belirtildi.

HUKUK DIŞI YOLLARA BAŞVURMAK KABUL EDİLEMEZ

Gazeteci Mesut Tuğrul'a yapılan saldırının ardındaki sebebin, hazırladığı eleştirel haberler olduğu ifade edildi. Bu konuda açıklamada şu sözlere yer verildi: "Meslektaşımıza, darp girişiminde bulunanların, 'Ağamızın haberlerini niye yapıyorsun' dediği, ses kayıtları var. Eğer yapılan haberlerde ağır bir eleştiri varsa veya gazetecilerin yanlış yazdığı düşünüyorlarsa, bunun için başvurulacak tek yol, hukuktur. Hukuk dışı yollara başvuranlar ve şiddete yönelenlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğunu buradan hatırlatıyoruz."

kahramanmarasta-gazetecilere-yonelik-siddet-olayi-toplumun-gundeminde.jpg

KOLLUK KUVVETLERİ İNANDIRICI BİR SORUŞTURMA YÜRÜTECEK

Açıklamada, kolluk kuvvetlerine de çağrı yapılarak, saldırının aydınlatılması için ellerinden gelenin en iyisini yapmaları bekleniyor ve kamuoyuna düzenli olarak güncellemeler sunacakları vurgulanıyor.

KAHRAMANMARAŞ BASINI ŞİDDET EYLEMLERİNİ KINIYOR

Son olarak, basın açıklamasında tüm meslek gruplarına yönelik gerçekleştirilen şiddet eylemleri Kahramanmaraş basını tarafından kınandı, ve hukuk dışı eylemlerin cezasız kalmaması için mücadele edileceği kamuoyuna duyuruldu.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.