Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana ve Hatay'dan Esnaflara Başkentte Dondurma ve Tatlı Fuarı!

Başkent'te lezzet şöleni! Dondurma ve Tatlı Fuarı şimdi açık, yöresel tatları keşfedin ve yarışmalara katılın. Kaçırmayın! Deprem bölgesindeki esnafalara destek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2023 17:18

Başkent'te Dondurma ve Tatlı Fuarı, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği tarafından düzenlendi. Altınpark Fuar Merkezi'nde gerçekleşen fuara, deprem bölgesindeki illerden gelen esnaf da katıldı. Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana ve Hatay'dan gelen esnaf, fuarda ürünlerini sergiledi. Maraş dondurması, sarma kadayıf, baklava, künefe gibi yöresel tatlılar fuarın stantlarında satışa sunulurken, ziyaretçilere ikram edildi.

Organizasyon Sorumlusu Teyfik Çayır, fuarın ilk gününde yoğun ilgi gördüğünü ve esnafa tanıtım fırsatı sunduklarını belirtti. Ağırlıklı olarak Kahramanmaraş ve Niğde'den dondurma sektörü temsilcileri ile Gaziantep ve Hatay'dan tatlı sektörü esnafının katıldığını ifade eden Çayır, deprem bölgelerinden gelen esnafa ticari destekler sağladıklarını vurguladı.

Depremzede esnaf Basri Altın, deprem yaşanmaması temennisinde bulunarak, depremin maddi açıdan kendilerine büyük zararlar verdiğini ve üretim yapamadıklarını söyledi. Ancak fuarın kendilerine destek olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş'tan gelen dondurmacı esnafı Mustafa Arslan ise deprem nedeniyle fabrikalarının yıkıldığını ve üretimlerini farklı bir yerde sürdürdüklerini belirtti. Yaralarını iyileştirmek için çabaladıklarını dile getirdi.

Fuarda ayrıca acı dondurma ve acı baklava yeme yarışmaları da düzenlendi. Acı baklava yeme yarışmasını kazanan Semih Yalçınkaya, efsane derecede acı olan baklavayı yediğini ve gözlerinden yaşlar geldiğini söyledi.

Fuar, 24 Eylül tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.