Kahramanmaraş'ta Yeni Modüler Yurtlarla Yurt Eksikliği Kapatılıyor

Kahramanmaraş'ta depremin ardından hasar gören yurtlar onarılıyor, yeni modüler yurtlar inşa ediliyor. Şehirdeki yurt eksikliği gideriliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Eylül 2023 13:31

Kahramanmaraş'taki depremin merkez üssü olarak belirlenen bölgede, devlet yurtları yeni akademik yıla hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, şunları ifade etti: "Umarım hızlı bir şekilde deprem sonrası ihtiyacı karşılamak için modüler yurtlar inşa ederiz. Şehrimizdeki yurt eksikliğini en kısa sürede gidermeye çalışıyoruz. Bu konuda Bakanlığımız da çalışmalarını sürdürüyor."

Kahramanmaraş'taki 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olarak belirlenen bölgede, afet sonrası kente gelen güvenlik, sağlık ve arama kurtarma ekiplerine ev sahipliği yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlar, yeni akademik yıla hazırlanıyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kahramanmaraş'a çeşitli illerden takviye olarak gelen emniyet, sağlık, arama kurtarma ve çeşitli destek ekipleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda konakladı.

kahramanmarasta-yeni-moduler-yurtlarla-yurt-eksikligi-kapatiliyor.jpg

Depremlerde hasar görmeyen, ancak ağır hasar alan binalar nedeniyle kapasitesi 11 bin 600'den 7 bin 600'e düşen yurtlar, kent merkezi ile Elbistan, Göksun ve Afşin ilçelerinde bulunuyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, depremin neden olduğu hasar sebebiyle bazı yurt binalarını boşaltmak zorunda kaldıklarını söyledi. Boz, yurt kapasitesinde yaklaşık 4 bin kişilik bir azalma yaşandığını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtların depremin hemen ardından hem devletin hem de depremzedelerin hizmetine açıldığını vurgulayan Boz, şunları ekledi: "Polis, AFAD görevlisi, sağlık çalışanları, hakimler, savcılar, kriminal şube personelleri, adli personeller ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen destek ekipleri, kaymakamlarımız, vali yardımcılarımız ve valilerimize yurtlarımız ev sahipliği yaptı. Sadece merkezdeki yurdumuz değil, Elbistan ve Afşin'deki yurtlarımız da bu amaçla hizmet verdi."

Ağır hasar görmeyen yurtlar tamir edilmeye başlandı ve destek ekiplerinin görevlerinin tamamlanmasının ardından depremzedeler konteynerlere yerleştirildi. Boz, şu anda hafif hasar alan yurt binalarının bakım ve onarım çalışmalarına devam ettiklerini, yeni akademik döneme yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Ancak Boz, depremde ağır hasar gören yurt binaları nedeniyle kapasite eksikliği yaşadıklarını ve bu konuda Bakanlık tarafından modüler yurtlar inşa edilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

(AA)

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.