Kahramanmaraş’ta Eşini, Annesini, İş Yerini Kaybeden Genç Kadın Yeniden Ayağa Kalktı

Kahramanmaraş'ta depremde eşini, annesini, evini ve iş yerini kaybeden Ayşe Akdağ, enkaz altından çıktıktan sonra kuaför salonunu açarak hayatına yeniden yön verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2024 13:11

Ebrar Sitesi'nde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıkıcı etkisiyle karşılaşan Ayşe Akdağ, yaşadığı büyük kayıplara rağmen, enkaz altından kendi çabaları ve iki çocuğuyla birlikte çıktıktan sonra mücadeleye başladı.

Şazibey Mahallesi'ndeki depremde, Ebrar Sitesi'nde bulunan D bloğun çökmesi sonucu eşini, annesini, evini ve iş yerini kaybeden 30 yaşındaki Ayşe Akdağ, enkaz altından 6 saat süren bir kurtarma operasyonu sonucunda çıkarıldı. Bu zorlu süreçte yaşadığı acılara rağmen Ayşe, yeniden ayağa kalkma kararı aldı.

Depremin ardından 3 ay içinde kuaför salonunu faaliyete geçirerek, hem kendi hayatını toparlamaya çalıştı hem de 10 depremzedeye iş imkanı sağladı. Ayşe, bu süreçte yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Geçen sene bir gecede her şeyimi kaybettim ve en dibi gördüm. Ama Rabb'im bana iki çocuğumu bağışladı. Güçlü olmak zorundaydım. Eşimi, annemi, maddi ve manevi birçok şeyimi kaybettim. O gece herkes gibi ben de büyük hayallerle yastığa başımı koydum, ama her şey yerle bir oldu."

Ayşe Akdağ, yaşadığı bu büyük kayıplara rağmen umutsuzluğa kapılmadığını ve kendine güvenerek ayağa kalktığını vurgulayarak, "Bir kadın istediğinde, kendine güvendiğinde, her zorluğun üstesinden gelebilir. Kadınız biz, çok güçlüyüz. Yeter ki kendimize güvenelim. İlk başlarda güçsüzlük ve umutsuzluk yaşadım, ancak her zaman inandım ve umut ettim. Kimseye muhtaç olmadan ayağa kalktım." dedi.

Tek başına mücadele ederken aynı zamanda çocuklarına da anne-babalık yapan Ayşe Akdağ, "Başlangıçta insan güçsüz ve umutsuz hissediyor, ancak şükrettiğinizde Rabb'im güç veriyor." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.