30 Milyon TL'lik Dolandırıcılık Operasyonu: Kahramanmaraş'ta 8 Tutuklama!

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen dolandırıcılık operasyonunda 8 kişi tutuklandı. Şüpheliler, telefon dolandırıcılığına karışmış, operasyonda dijital materyal ve tabanca ele geçirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2024 15:05

Kahramanmaraş merkezli gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda 8 kişi tutuklandı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon, 2 ilde gerçekleşti.

Yapılan açıklamaya göre, telefon dolandırıcılığına karışan şüphelilerin peşine düşen ekipler, Kahramanmaraş ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Şüpheliler, müşteri hizmetleri personeli gibi davranarak cep telefonlarına gönderilen kodları ele geçirip dolandırıcılık faaliyetinde bulunuyordu.

Operasyon kapsamında zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal, yabancı uyruklu kişilere ait birçok sim kart, bir ruhsatsız tabanca ve 20 fişek ele geçirildi.

Adli makamlara sevk edilen zanlılardan 8'i tutuklanırken, bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu operasyon, dolandırıcılıkla mücadelede yetkililerin kararlılığını gösteriyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.