Milletvekili Karatutlu: Kahramanmaraş'ın Sağlıkta Acil Çözüme İhtiyacı Var!

DEVA Partisi Milletvekili Karatutlu, Kahramanmaraş'taki sağlık hizmetlerinin geri kaldığını belirterek, iletişimsizlik ve yatırım eksikliğiyle ilgili sorunları vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2024 13:48

Milletvekili Karatutlu, DEVA Partisi adına yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın sağlık hizmetleri açısından Türkiye'nin en geri kalmış bölgelerinden biri haline geldiğini ifade etti. TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Karatutlu, Kahramanmaraş'taki sağlık sorunlarına ve 663 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifine ilişkin düşüncelerini paylaştı.

Karatutlu, Kahramanmaraş'taki sağlık hizmetlerinin yetersizliğine vurgu yaparak, "Üniversite hastanesi depremde önemli bir rol oynadı ancak üniversite ve Sağlık Bakanlığı arasındaki iletişimsizlik nedeniyle KSÜ'de sağlık hizmeti verilmesinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı'nda personel bulunurken, bina eksikliği var; üniversitede ise bina var ancak personel eksikliği mevcut. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerde 2 özel hastane ve 2 devlet hastanesi maalesef yıkıldı, ancak şehirde nereye yatırım yapılacağı konusunda dahi 6 ay süren bir tartışma yaşandı. Kahramanmaraş, sağlık hizmetleri açısından Türkiye'nin en geri kalmış bölgelerinden biri haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.