Kahramanmaraş'ta 10 Sevdiğini Yitiren Şehit Babası: Fotoğraflarla Anılarını Canlandırıyor

Kahramanmaraş'ta depremde ailesini kaybeden şehit babası Ömer Saylak, acılarına rağmen dualarla ayakta duruyor. Fotoğraflar, özlemini hafifletiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2024 15:34

Ailesinin 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli felaketten etkilenen şehit babası Ömer Saylak, sevdiklerini kaybetmenin acısını fotoğraflar aracılığıyla hafifletmeye çalışıyor.

Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi'ndeki evinde eşi, 4 çocuğu, 3 torunu, hamile gelini ve damadını kaybeden 54 yaşındaki Saylak, depremin etkilediği bölgedeki en yüksek can kaybının yaşandığı yerlerden birinde yaşamını sürdürüyor. Ömer Saylak, hayvancılıkla uğraştığı Onikişubat ilçesi Kale Mahallesi'ndeki evinde AA muhabirine, depremin kendisini günaşırı yakaladığını anlattı.

Söz konusu gece, eşi ve çocuklarının Ebrar Sitesi'ndeki evde olduğunu belirten Saylak, trajik olayın telefon görüşmesiyle başladığını dile getirdi. Saylak, "Eşim gece saat 23.00 gibi beni aradı. Rahmetli, telefonun diğer ucundan helallik istedi. Biraz konuştuktan sonra tekrar sordu 'Hakkını helal ediyor musun bana?' diye. Ben de 'Bu nereden çıktı gecenin bir yarısı, helal olsun.' dedim." şeklinde konuştu.

Eşiyle yaşadığı konuşmanın etkisiyle sabaha kadar uyuyamayan Saylak, depremin ardından ailesine ulaşmaya çalıştı ancak haber alamadı. Şehir merkezine gidince evinin enkazıyla karşılaşan Saylak, "Bina olduğu gibi çökmüş. Enkazın başından ayrılmadım. Birkaç kez enkazın içine girdik, ancak umutlar tükenmişti." ifadelerini kullandı.

Dayanmakta zorlandığını söyleyen Saylak, acılarıyla başa çıkabilmek için dua ettiğini ve Allah'a sığındığını belirtti. Zamanla, akrabalarının ve dostlarının desteğiyle ayakta kalmaya çalıştığını ifade eden Saylak, her gün ailesinin mezarlarını ziyaret ederek Fatiha okuduğunu ve yardıma muhtaçlara destek olduğunu dile getirdi.

Ömer Saylak, geniş ailesini kaybetmenin acısını her an üzerinde hissettiğini ancak hayvanları ile uğraşarak zamanını geçirdiğini belirterek, "Geniş bir aileydik biz, Allah kimsenin başına vermesin. 5 çocuğum vardı. Biri şehit olmuştu, 4 çocuğumu da depremde kaybettim. Milletimizin canı sağ olsun. Allah zarar vermesin milletimize, devletimize, bayrağımıza." dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.