Kahramanmaraş'ta Depremde Kaybettiği Gelini ve Torunlarının Mezarında Teselli Arıyor

Alican Soycan, depremde kaybettiği gelini ve torunlarının mezarında teselli arıyor. Kahramanmaraş'tan yaşadığı acıyla başa çıkma çabasını paylaşıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2024 14:01
Kahramanmaraş'ta Depremde Kaybettiği Gelini ve Torunlarının Mezarında Teselli Arıyor

Depremde kaybettiği gelini ve torunlarının mezarında teselli arayan Alican Soycan, acı dolu yaşam öyküsünü paylaşıyor. Kahramanmaraş'a tatil için giden gelini, 2 torunu ve 3 yakınını 6 Şubat 2023'teki depremlerde kaybeden Soycan, her gün sevdiklerinin Osmaniye'deki mezarını ziyaret ederek içsel bir huzur bulmaya çalışıyor.

62 yaşındaki Soycan, deprem felaketiyle birlikte gelini, 2 ve 5 yaşlarındaki torunları ile 3 yakınını kaybetmenin acısını yaşamış bir babanın derin üzüntüsünü hissettiriyor. Soycan, gelini ve torunlarının tatil için gittikleri Kahramanmaraş'ta kaldıkları binanın çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini ifade ediyor. Acısıyla başa çıkmanın zorluğunu anlatan Soycan, depremin ardından hemen olay yerine gittiğini, ancak sevdiklerini kaybetmenin yarattığı derin acıyla geri döndüğünü belirtiyor.

Soycan'ın yaşadığı trajedi, onun için "asrın felaketi" olarak nitelendiriliyor. Depremde enkaza dönüşen bir evden 17 ceset çıkaran Soycan, 6 tanesini yanına alarak Osmaniye'ye getirdiğini söylüyor. Yaşadığı kayıplarla ilgili konuşurken duygusal anlar yaşayan Soycan, "Sözün bittiği yerdeyiz" diyerek yaşadığı derin acıyı ifade ediyor.

Emekli olduktan sadece 2 ay sonra yaşadığı bu büyük kayıp, Soycan'ın hayatındaki planlarını altüst etmiş. Torunlarıyla daha fazla vakit geçirmeyi umarak emekliliğe ayrılan Soycan, şimdi ise onları kaybetmenin acısıyla boğuşuyor. Acıları zamanla artan Soycan, "İçim soğumuyor, içime sığmıyor artık. Her gün daha çok özlem duyuyorum" diyor.

Eşini ve çocuklarını kaybeden oğlunun da acıyla başa çıkamadığını dile getiren Soycan, oğlunun üzüntüsünü gördükçe kendi acısının daha da derinleştiğini ifade ediyor. Alican Soycan, Allah'a inancını ve sabrını koruyarak yaşadığı büyük kaybın ardından yola devam etmeye çalışıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.