Başkan Okay’ın 12 Şubat Kurtuluş Günü Mesajı

Başkan Okay, 12 Şubat Kurtuluş Günü'nde, Kahramanmaraş'ın direniş ve birlik ruhunu vurgulayarak, şehitlere rahmet, gazilere minnet ifade etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2024 16:55
Başkan Okay’ın 12 Şubat Kurtuluş Günü Mesajı

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj paylaştı.

Başkan Okay, mesajında Kahramanmaraş'ın gösterdiği milli mücadele ruhunun dünya genelinde örnek olduğuna vurgu yaparak, aynı zamanda çağın felaketlerine de değindi. Kahramanmaraş depremlerinin, şehrin kurtuluş ruhunun tüm ülkeyi sarstığını belirten Başkan Okay, şu ifadelerle devam etti: "12 Şubat, Kahraman Maraşlıların milli mücadele tarihinde önemli bir yere sahip olan destanı yazdıkları, tarihe damga vurdukları bir gündür. Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı ve Sütçü İmam'ın cesareti, sadece bir düşmanı yere sermekle kalmayıp, aynı zamanda tüm Anadolu'yu ayaklandırarak İstiklal Savaşımızın müjdecisi olmuştur. İstiklal uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden dedelerimiz, öncü kahramanlardı. Onlar, her biri ayrı bir destanın kahramanı olan şehitler ve gazilerdi. 104 yıl geçse de, o kahramanlara olan minnet borcumuz hiç eksilmedi. Biz, bu kahramanlık destanının torunları olarak, Milli mücadele ruhunu asla unutmamak, unutturmamak ve bu bilinci daima canlı tutmakla sorumluyuz. Yaşadığımız asrın felaketinde, bu ruhla dimdik ayakta durduk. Bu ruhla milletimiz yanımızda oldu. Aynı inanç ve azimle yolumuza devam ediyoruz. Yıkılanları yeniden inşa ediyoruz, hasar görenleri onarıyoruz, kaybettiğimiz canlara dua ediyor, hayatta kalanlara yoldaş oluyoruz. Bu duygularla, hemşerilerimin kahramanlık destanı olan 12 Şubat Kurtuluş Bayramı'nı tebrik ediyorum. İstiklal ve istikbal uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimize, asrın felaketinde acı bir şekilde kaybettiğimiz canlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum. Allah'a emanet olun."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.