Bilim Dünyası Buluşuyor: Kahramanmaraş'ta İstiklal Sempozyumu Heyecanı

Kahramanmaraş'ta düzenlenen "1. Uluslararası İstiklal Sempozyumu," deprem ve mekan konularında bilim insanlarını bir araya getiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2024 11:41
Bilim Dünyası Buluşuyor: Kahramanmaraş'ta İstiklal Sempozyumu Heyecanı

Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen "1. Uluslararası İstiklal Sempozyumu," Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi tarafından düzenlenmiştir. EXPO 2023 Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumun açılışında, katılımcılar Deprem ve Mekan temalı etkinliğe saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamışlardır.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Türkiye'nin deprem riski taşıyan bir ülke olduğunu vurgulayarak, sempozyumun "Deprem ve Mekan" konusunu seçmelerinin önemine değinmiştir. Bakan, deprem konusunun bilimsel açıdan ele alınması gerektiğini belirterek geçmişteki depremlerden çıkarılacak derslerin ve bilimsel verilerin, stratejilerin ve politik kararların belirlenmesindeki önemini vurgulamıştır.

Sempozyuma 56 farklı üniversiteden ve 5 farklı ülkeden 123 seçilmiş ve kabul edilmiş bildirinin sunulacağını belirten Bakan, 180 bilim insanının da konuşmacı olarak katılacağını ifade etmiştir.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, Türkiye'nin afet riski taşıyan bir ülke olduğunu vurgulayarak, risk ve kriz yönetiminin önemine dikkat çekmiş ve sempozyumun bu konuda büyük katkı sağlayacağını belirtmiştir.

Kirişci ayrıca, geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini ve bu olayların unutulmaması gerektiğini ifade ederek, eleştiri yapmanın ötesinde çözümlerin bulunması gerektiğini vurgulamıştır.

Açılış konuşmalarının ardından, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, AFAD İl Müdürü Tayfun Teymur, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Hikmet Gümüşer'in konuşmacı olarak yer aldığı oturuma geçilmiştir. Sempozyum, yarın akşam düzenlenecek gala yemeğiyle sona erecektir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.