Kahramanmaraş'ta Çocuklar Ara Tatilde: Deprem Bölgesine Sevgi Dolu Etkinlikler!

Bakanlık, Kahramanmaraş'taki depremzedelere özel ara tatil etkinliği düzenledi. Çocuklar, renkli aktivitelerle eğlendi, öğrenip travmayı atlatma fırsatı buldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Kasım 2023 13:21

Bakanlık, Kahramanmaraş'taki depremzedeler için özel bir ara tatil etkinliği düzenledi. Ülke genelindeki okulların tatil olmasıyla birlikte, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremzedelerin bulunduğu konteyner kentte çevre ve çocuk etkinlikleri gerçekleştirdi. Bu etkinlikler kapsamında çocuklar, şişme şatolar, yüz boyama, atölye çalışmaları, maskotlar, survivor parkuru ve çeşitli etkinliklerle dolu bir ara tatil deneyimi yaşadılar.

kahramanmarasta-cocuklar-ara-tatilde-deprem-bolgesine-sevgi-dolu-etkinlikler.jpeg

Deprem bölgesindeki çocuklar için düzenlenen etkinlikler, travmayı atlatmalarına yardımcı olacak çeşitli oyunları içermekte. Kahramanmaraş'ta bulunan EXPO 2023 alanındaki 3. Etap konteyner kentte barınan çocuklara, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından renkli, eğitici ve eğlendirici bir ara tatil etkinliği sunuldu. Ayrıca, Mucit Abla Elçin Yalçıneli, çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla deneyler gerçekleştirdi ve müzikal gösterilerle onlara eşlik etti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin, ara tatil nedeniyle bakanlığın çevre ve çocuk temalı çalışmalarını deprem bölgelerinde hayata geçirdiğini belirtti. Şahin, Kahramanmaraş'taki konteyner kentte gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili olarak, "Çocuklarımıza çevre bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Sıfır atık atölyelerimizde, atık malzemelerden neler yapabileceklerini öğretiyoruz. Onlar eğlenirken biz de onları tanımanın sevincini yaşıyoruz. Bakanlığımız, bundan sonraki aşamalarda da ilgili deprem bölgelerinde bu çalışmalara devam edecek" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.