Depremzede Besicilere Umut: Büyükbaş Hayvan ve Sıvat Dağıtıldı!

Malatya'da depremzede besicilere 116 büyükbaş hayvan ve 610 sıvat yardımı yapıldı. Vali Yazıcı, tarım sektörüne destek çağrısı yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2023 20:34

Malatya'da meydana gelen depremin etkisiyle zarar gören besicilere destek amacıyla, 116 büyükbaş hayvan ile 610 sıvat dağıtıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altında kalan Malatya'da, afetten etkilenen hayvanları telef olan üreticilere yardım eli uzatıldı. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Sütlüce Mahallesi'nde düzenlenen "Depremde Zarar Gören Üreticilere Büyükbaş Hayvan ve Sıvat Dağıtım Töreni"nde yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılık sektöründe çalışanların diğer sektörlerden daha fazla çaba sarf etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Depremin getirdiği zorluklara karşı daha fazla çaba sarf etme gerekliliğine değinen Yazıcı, "Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin mağduru bir kentteyiz. Malatya ciddi anlamda zor durumda olan bir şehir. Ancak en iyisini yaparak, yolumuza devam etmeliyiz. Tarım ve Orman Bakanlığı, Valilik ve Tarım ve Orman Müdürlüğü, elimizden gelen her türlü desteği sağlamak için hazır." şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar da depremden etkilenen üreticilere 1918 ton tohum, 3 bin 500 ton yem, 863 bin sebze fidesi, 442 ton şeker, 1347 ana arılı petek, 2 bin 820 sıvat, 1000 çadır, 1086 branda, 151 bin metrekare kurutma filesi ve 117 milyon lira yem desteği sağlandığını belirtti.

Akar, hayvanları telef olan vatandaşlara şimdiye kadar 3 bin 249 küçükbaş ve 171 büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldığını ifade ederek, "Bugün itibariyle 116 büyükbaş hayvanın dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 263 büyükbaş hayvanı daha çiftçilerimize teslim edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından büyükbaş hayvanlar ile sıvatlar sahiplerine teslim edildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.