Kahramanmaraş'ın komşu ili Gaziantep'te kalıcı deprem konutlarının yapımı sürüyor

Kahramanmaraş'ın komşu ili Gaziantep Atalar köyünde deprem sonrası yapılan 130 köy evinden 32'si tamamlandı. Depremzedeler, devletin hızlı ve kaliteli konut inşaatına memnuniyetle tanıklık ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2024 01:16

Kahramanmaraş'ın komşu ili Gaziantep'in Atalar köyünde bulunan 130 köy evinden 32'si tamamlandı, diğerleri de hızla ilerlemekte.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede gerçekleştirilen kalıcı konut ve iş yerleri ile hafif çelikten yapılan köy evleri inşaatının devam ettiğini duyurdu.

Atalar köyünde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında başlatılan çalışmalar çerçevesinde, hafif çelik kullanılarak inşa edilecek olan 130 köy evinden 32'si tamamlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili sosyal medya hesabından, depremzedelerin yeni evleri hakkında bilgi içeren bir video paylaştı.

kalici-deprem-konutlarinin-yapimi-suruyor.jpg

Videoda, bir depremzedenin tamamlanan evlere dair, "Harika bir çalışma var. Evler hızla inşa ediliyor. Devletimiz bir yılda bu kadar evi tamamladı, helal olsun. Devletimiz en iyisini yapar. Biz de devletin sadık vatandaşlarıyız. Devletimiz elimizden gelenin en iyisini yapıyor." şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Başka bir depremzede ise, "Evleri gördüğümüzde sevinç duyuyoruz. En kısa sürede evlerimize yerleşmek istiyoruz." şeklindeki sözleriyle memnuniyetini ifade ederken, bir diğer depremzedenin ise "Mutfakları, banyoları, odalarıyla mükemmel olmuş. Her açıdan kusursuz evler. Yapanlardan da yaptıranlardan da Allah razı olsun." şeklinde konuşması videoya yansıtıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.