Eşsiz manzarasıyla sizi şaşırtacak: Kahramanmaraş'ta turizmin yeni gözdesi

Kahramanmaraş'ın eşsiz güzellikteki Ali Kayası Cam Terası, büyüleyici manzarası ve modern tesisleriyle ziyaretçilerini cezbetmeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2024 12:16

Kahramanmaraş'ta eşsiz manzarasıyla dikkat çeken bir turizm destinasyonu ortaya çıktı. Ali Kayası bölgesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cam Teras, açılışından itibaren büyük ilgi topladı. 1000 metre yükseklikteki dev kayalıklara konumlandırılan cam teras, Menzelet Barajı'nın büyüleyici manzarasını sunuyor.

photo17041854591.jpeg

6 Şubat depremleri öncesinde başlayan ancak asrın felaketi nedeniyle aksamalar yaşanan proje, nihayet tamamlanarak ziyaretçilere açıldı. Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisleri, sadece Kahramanmaraşlıların değil, çevre şehirlerden gelen yaklaşık 10 bin kişiyi ağırlayarak büyük bir ilgi gördü. Tesisin doğal güzellikleri, atmosferi, yeşil ve mavi tonları birleştiren eşsiz manzarası, ziyaretçileri adeta büyüledi.

photo17041854592.jpeg

Turizm tesisi, cam terası, restoranı, ahşap yürüyüş yolları, otoparkı ve çocuk oyun gruplarıyla birlikte konuklarına geniş bir yelpaze sunuyor. Alt ve üstyapısı, ulaşım olanakları ve sosyal donatılarıyla beğeni kazanan Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisleri, şehrin önde gelen turistik mekanları arasında yerini aldı.

202311121346071-img.jpg

Ali Kayası, adeta Kahramanmaraş'ın gizli cenneti olarak nitelendiriliyor. Norveç manzarasını aratmayan bu eşsiz turistik destinasyon, doğa ile modernliği buluşturuyor. Ali Kayaları bölgesine kazandırılan bu yeni turizm merkezi, 29 kilometre uzaklıktaki dev kayalıkların üzerine inşa edilen Cam Teras ile binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Kahramanmaraşlılar, bölgeye akın ederek doğa güzelliklerine ve turistik bölgenin cazibesine hayran kaldılar. Açılış sonrasında oluşan yoğun ilgi nedeniyle, bölgeye ulaşmak isteyen vatandaşlar araçlarını yolda bırakarak yürümek zorunda kaldılar. Turizm tesisi, 10 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayarak, doğası, atmosferi ve eşsiz manzarasıyla herkesi büyüledi.

photo17041854593.jpeg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ali Kayası Cam Teras'ın eşsiz manzarası ve güçlü hikayesiyle ilgili olarak, "Kahramanmaraş'ın gerçek doğa mirası olan bu bölgede, Büyükşehir Belediyesi olarak bir projeyi hayata geçirdik. Cam teras, yeme içme mekanları ve yürüyüş yollarıyla bölgeyi zenginleştirdik. Açılıştan bu yana özellikle hafta sonları büyük ilgi görüyor. Bu tesisi görmeyenleri Kahramanmaraş'a gelmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.