Elbistan İl Olmaya Aday 19 İlçe Arasında!

Yayınlanma:
Elbistan İl Olmaya Aday 19 İlçe Arasında!
Editör

Bahçeli’nin 19 ilçeyi kapsayan il olma önerisinde Elbistan da yer aldı. Yeni illerin kurulmasına ilişkin son karar TBMM’nin yasama iradesine bağlı olacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de il sayısının 100’e, ilçe sayısının ise 1000’e çıkarılmasını öngören proje kapsamında il statüsüne kavuşması önerilen 19 ilçeyi açıkladı. Akdeniz Bölgesi’nden dört ilçenin yer aldığı listede Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi de bulunuyor.

Bahçeli, Türkgün gazetesine yaptığı açıklamada, MHP tarafından hazırlanan “100 İl 1000 İlçe Projesi”nin ayrıntılarını paylaştı. Proje kapsamında mevcut 81 ile 19 yeni il eklenmesi, ilçe sayısının da 922’den 1000’e yükseltilmesi öngörülüyor.

Cumhuriyet+1

Elbistan da Listede Yer Aldı

Bahçeli’nin il olabilecek ilçeler arasında gösterdiği 19 yerleşim yeri, bölgelere göre şöyle sıralandı:

- İç Anadolu: Polatlı, Konya Ereğli

- Karadeniz: Ünye, Vezirköprü, Zonguldak Ereğli

- Doğu Anadolu: Erciş, Doğubeyazıt, Ahlat

- Güneydoğu Anadolu: Ergani, Midyat, Siverek

- Akdeniz: Elbistan, Kozan, Alanya, Tarsus

- Ege: Fethiye, Akhisar

- Marmara: Lüleburgaz, Bandırma

Listede Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinin de bulunması, ilçenin il olma beklentisini yeniden gündeme taşıdı.

Ekonomim+1

78 Yeni İlçe de Öngörülüyor

Proje kapsamında yalnızca yeni illerin kurulması değil, 78 yeni ilçenin oluşturulması da hedefleniyor. Bu ilçelerin, yapılacak ayrıntılı çalışmalar doğrultusunda yeni kurulması önerilen illere veya mevcut illere bağlanabileceği belirtildi.

Bahçeli, il olma değerlendirmesinde nüfusun yanı sıra ekonomik ve sosyal gelişmişlik, coğrafi konum, ulaşım, üretim ve stratejik konum gibi ölçütlerin dikkate alındığını ifade etti.

Son Karar TBMM’nin

Açıklanan liste, ilçelerin doğrudan il statüsü kazandığı anlamına gelmiyor. Bahçeli de yeni illerin kurulmasına ilişkin yetkinin, ilgili kurumların çalışma ve görüşleri doğrultusunda Türkiye Büyük Millet Meclisinin yasama iradesine bağlı olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.