Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç Divan Başkanlığına Seçildi: Mansur Yavaş Otobüs Kararıyla Gündemde

CHP Ankara İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi'nde Ali Öztunç Divan Başkanlığı'na seçildi, partiyi güçlendirmeye söz verdi. Mansur Yavaş ise otobüs tartışmasını gündeme taşıdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2023 12:51
Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç Divan Başkanlığına Seçildi: Mansur Yavaş Otobüs Kararıyla Gündemde

CHP Ankara İl Başkanlığı'nın 38. Olağan Kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda başladı. Kongu, mevcut İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı'nın açış konuşması ile başladı ve ardından Divan Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. Divan Başkanlığına oy birliğiyle, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç seçildi.

Ali Öztunç, Türkiye'nin ve CHP'nin zor zamanlar geçirdiğini belirterek, "CHP zor zamanların partisidir ve bu devleti kuran partidir. Zorlukları her zaman aşmıştır ve yine aşacaktır." dedi. Öztunç, "Yiğit düştüğü yerden kalkar." sözünü hatırlatarak, düştükleri yerden kalkacaklarını ve CHP'yi daha yükseklere taşımak için çalışacaklarını vurguladı. Ayrıca, dışardan müdahalelere izin vermeyeceklerini, partiyi fitne ve fesada karşı koruyacaklarını dile getirdi.

chp-ankara-il-baskanliginin-38-olagan-kongresi-toplandi.jpg

Öztunç'un konuşmasının ardından Divan Başkanlığı çalışmalarına başlandı ve seçimler "blok liste" yöntemiyle yapılması kararı oy birliğiyle kabul edildi. Protokol konuşmalarının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, adaylara başarılar diledi ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özel halk otobüslerinin ücretsiz 65 yaş üstü yolcu taşımama kararını eleştiren Yavaş, "Kanuna uyun ya da tüm otobüsleri bize satın, başka iş yapın. Ankaralılara zulmettirmeyiz." şeklinde konuştu.

Seçimler için öğleden sonra geçileceği belirtilen kongreye, parti yöneticilerinin yanı sıra Genel Başkan aday adayı Örsan Öymen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile çok sayıda milletvekili katıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.