Kahramanmaraş Depremlerinden Ders Çıkararak: TBMM'de Kentsel Dönüşüm Rüzgarı!

TBMM Bayındırlık Komisyonu'nda kentsel dönüşüm tasarısı görüşüldü. Yeni düzenlemelerle vatandaşların güvenli ve dirençli binalarda yaşaması hedefleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2023 16:13
Kahramanmaraş Depremlerinden Ders Çıkararak: TBMM'de Kentsel Dönüşüm Rüzgarı!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" adlı tasarının görüşmelerine başladı.

Toplantının başkanlığını AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu yaptı.

Karaismailoğlu, Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan depremlere atıfta bulunarak, bu tür felaketlerden çıkarılması gereken derslere vurgu yaptı.

Tasarının kentsel dönüşümü hızlandırma ve dönüşüm sürecinde ortaya çıkan sorunları çözme amacını taşıdığını belirten Karaismailoğlu, "Kentsel dönüşüm kararlarını hızlandırıyoruz ve vergi, harç muafiyeti, hibe, kredi gibi yeni düzenlemeler getiriyoruz. Hedefimiz, vatandaşlarımızın depremlere karşı daha dayanıklı binalarda yaşamalarını sağlamak ve olası deprem durumlarında yaşanan zorlukları en aza indirmektir" dedi.

Karaismailoğlu'nun ardından tasarının ilk imzacısı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir ile diğer milletvekilleri konuşma yapmak üzere söz aldılar.

Komisyon, tasarının üzerindeki görüşmelerine devam ediyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.