Kahramanmaraş Depremlerin Ardından Yakınlarını Arayanlara Çağrı!

Kahramanmaraş'taki deprem sonrası 193 cenazenin kimlik tespiti yapılamadı. Savcı Çelikkol, DNA örneği almayanların adliyeye başvurmasını istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2024 16:23
Kahramanmaraş Depremlerin Ardından Yakınlarını Arayanlara Çağrı!

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından, kimliği belirlenemeyen 193 cenazeden alınan DNA örneklerinin eşleşme olmadığını açıkladı. Çelikkol, Hatay ilinde yakınlarına ulaşılamayan ve DNA örneği vermeyen kişilerin, ilgili adliyeye başvurarak DNA incelemesi ve biyolojik örnek alınması için başvurmaları gerektiğini belirtti.

Hatay Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Medya İletişim Bürosu Koordinasyon Toplantısı"nda gazetecilerle bir araya gelen Çelikkol, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çelikkol, Hatay il merkezinde 17 bin 615 kişinin deprem nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, yapılan ölü muayene işlemleri sonucunda 2 bin 18 kişinin kimlik bilgilerinin tespit edilemediğini ancak daha sonra gerçekleştirilen tahkikatlar ve biyolojik örnek veren 708 kişi ile yapılan inceleme ve tanık beyanları sayesinde 1825 kişinin kimlik tespiti yapılarak cenazelerin yakınlarına teslim edildiğini ifade etti.

Vücut bütünlüğü bozulmuş 193 cenazenin DNA örneklerinin alındığını ancak eşleşme sağlanamadığı için yakınlarına teslim edilemediğini belirten Çelikkol, bu durumdaki kişilerin ilgili adliyeye başvurarak DNA incelemesi ve biyolojik örnek alınması için müracaat etmeleri gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.