Adalet Bakanı Tunç'tan Deprem Soruşturmalarına İlişkin Açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, depremle ilgili 2,825 şüpheliye yönelik soruşturmalarda 267 tutuklama, 984 adli kontrol kararı olduğunu açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2024 12:15
Adalet Bakanı Tunç'tan Deprem Soruşturmalarına İlişkin Açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yıkılan veya imara aykırı değişiklik yapılan binalarla ilgili soruşturmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Kahramanmaraş merkezli depremlerden bir yıl sonra, mağdurlara Allah'tan rahmet dilerken, ailelerine ve millete başsağlığı ve sabır temenni ediyorum. Deprem sonrasında, yıkılan veya imara aykırı değişiklik yapılan her binayla ilgili, 2 bin 825 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Bu şüphelilerden 267'si için tutuklama kararı, 984'ü için ise adli kontrol kararı hala geçerlidir.

Deprem anından itibaren, delillerin tespiti için bölgede 1000'e yakın hakim ve savcı, 984 bilirkişi, 538 adli tıp uzmanı ve 8 bin 951 adliye personeli görevlendirdik. Her bir yıkılan binayla ilgili bilirkişi incelemesine esas teşkil edecek tüm delilleri titizlikle muhafaza ettik.

Depremin etkilediği illerde, idare mahkemelerinde toplamda 54 bin 436 depremle ilgili dava açıldı. Ceza soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 369 iddianame ile ceza davası açıldı; bunlardan 275'i kabul edildi, 94 iddianame ise değerlendirme sürecindedir."

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.