Seçime Katılacak Siyasi Partilerin Oy Pusulasındaki Yerleri Kura ile Belirlenecek!

Yarın yapılacak kura çekimiyle 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri belirlenecek. 36 parti katılacak, Yenilik Partisi ise seçime katılmayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2024 11:30
Seçime Katılacak Siyasi Partilerin Oy Pusulasındaki Yerleri Kura ile Belirlenecek!

Yarın gerçekleşecek kura çekimi ile 31 Mart Pazar günü düzenlenecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki konumları belirlenecek. Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilen seçim takvimine göre, YSK Başkanlığı'nda düzenlenecek kura çekimine seçime katılma yeterliliğine sahip 36 parti temsilcileri katılacak.

Belediye başkanı seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasının en üstünde "Siyasi Partiler" yer alacak ve eğer bağımsız adaylar varsa "Siyasi Partiler ve Bağımsız Adaylar" ibaresi bulunacak. Kura sonucuna göre, pusulada soldan sağa doğru partiler ile adaylarının ad ve soyadları sıralanacak.

Ancak, 36 parti arasında yer alan Yenilik Partisi, daha önce YSK'ye Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmayacağını bildirmişti. Bu durum, seçimde yer alacak partilerin ve bağımsız adayların yer sıralamasını etkilemeyecek.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.