Depremlerin Merkezi Üssünde Umut Işıldıyor: Kızılay Haftası Kahramanmaraş'ta

Kızılay Haftası'nda Kahramanmaraş'ta minik kalplere dokunuyoruz! Türk Kızılay, dayanışma ve sevgiyle dolu anlar sunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ekim 2023 17:09

Kızılay Haftası etkinlikleri, 6 Şubat depreminin merkezi olan Kahramanmaraş'ta devam ediyor. Türk Kızılay'ın gençlik ve kadın teşkilatları, il ve ilçelerde bulunan konteyner kentler ve okullarda çeşitli faaliyetler düzenliyor.

Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluşan Kahramanmaraş Genç Kızılay ekibi, öğrencilere dayanışma, sosyal sorumluluk ve gönüllülük konularında bilgi verdi. Türk Kızılay ekipleri, minik öğrencilerle yöresel oyunlar oynayarak keyifli anlar yaşattı.

Genç Kızılay Kahramanmaraş İl Başkanı Gamze Gezinir, Kızılay Haftası boyunca öğrencilere kurumun tarihçesi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdiklerini belirtti.

Gezinir ayrıca, Kızılay gönüllülerinin kaybedildiği 6 Şubat'ta kabir ziyaretleri yapıp dua ettiklerini ve ardından konteyner kentlerde ve okullarda minik öğrencilere Türk Kızılay'ın geçmişini, faaliyet alanlarını ve gelecekteki planları hakkında bilgi verdiklerini ifade etti. Gezinir, aynı zamanda, gönüllülük ruhuyla hem topluma hizmet etmeyi hem de gelecek nesilleri daha iyi yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, depremde hayatını kaybeden Kızılay gönüllülerine Allah'tan rahmet dilediklerini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.