350 Köy Konutu Sahiplerini Bekliyor: Kahramanmaraş Elbistanda Umudu İnşa Ediyoruz!

Elbistan'da depremden etkilenen 3 mahallede 350 afet konutu tamamlandı! Yaraları sarmak için birlikte güçlü adımlar atıyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ekim 2023 13:27

Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, 6 Şubat'taki depremlerin ikincisinin merkez üssünün Elbistan olduğunu belirterek, 3 kırsal mahallede yapılan çalışmalar sonucunda 350 tek katlı köy tipi kalıcı afet konutunun tamamlandığını ve teslimata hazır olduğunu açıkladı.

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar alan afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde "Türkiye Tek Yürek" kampanyası başlatılmıştı.

depremin-merkez-ussu-elbistanda-350-koy-konutu-teslimata-hazir.jpg

Bu kapsamda Elbistan ilçesinde Yapraklı, Akbayır ve Büyükyapalak mahallelerinde yapımı tamamlanan 350 köy tipi kalıcı afet konutu, kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek.

elbistanin-kalbinde-hayat-buluyoruz-350-afet-konutu-teslimata-hazir.jpg

Gürbüz, depremin ardından devletin depremzedeler için konut çalışmalarına başladığını ve özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla çalışmaların hız kazandığını ifade etti. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kent merkezinde yürütülen çalışmaların yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerde de etkili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

elbistanin-yeniden-yukselisi-350-afet-konutuyla-gucleniyoruz.jpg

Gürbüz, yapılan çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ve 800 kırsal konutun ihalesinin yapıldığını, 650 konutun inşasına başlandığını ve bugün itibarıyla 350 konutun teslim aşamasına geldiğini, birçok kırsal mahallede ise hummalı çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ayrıca, Yerinde Dönüşüm projesine başvuran vatandaşlara da devletin yardım ettiğini belirten Gürbüz, amaçlarının kış mevsimi gelmeden vatandaşlara en hızlı ve en fazla konutu teslim etmek olduğunu vurguladı.

Gürbüz, köy tipi afet konutlarının depreme karşı dayanıklı, yönetmeliklere uygun ve ailelerin rahatlıkla yaşayabileceği konforlu evler olduğunu da ekleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.