Deprem Sonrası Yıkılan Binada Şaşırtıcı Keşif: Bakır Tabak Ortaya Çıktı!

Adana'da deprem hasarı nedeniyle yıkılan binada yapılan çalışmalarda, beton bağlama noktasından beklenmedik bir keşif: 10. katta bakır tabak bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2023 17:40

Depremler sonucunda hasar gören ve yıkım süren bir binadan çıkan bakır tabak, Adana'da Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerini hissettirmeye devam ediyor. Yıkım kararı verilen İnci Apartmanı'nda gerçekleştirilen çalışmalarda, beton bağlama noktasında yapılan incelemelerde işçiler, perde duvarı için kullanılan hatılın içinde bir bakır tabak buldu.

Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'nde yer alan 13 katlı İnci Apartmanı'nda başlatılan yıkım çalışmalarında, 6 Şubat'taki depremlerin ardından acil yıkım kararı alınan bina üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Yıkım ekibinden Mehmet İpek, binanın yıkımına 18 Kasım'da başladıklarını belirtti. Yapılan çalışmalarda, binanın 10. katındaki beton bağlama noktasında bulunan hatılın içinde beklenmedik bir keşif yapıldı: bakır bir tabak.

İpek, yaptığı açıklamada, "Binanın durumu çok ağır hasarlıydı ve acil yıkım kararı alınmıştı. İş makinesiyle kat kat yıkım gerçekleştirdik. İlginç olan, 10. katta yapılan incelemelerde hatılda bir bakır tabak bulmamızdı. Daha önce böyle bir şey yaşamamıştık, oldukça şaşırtıcı bir keşifti." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.