Deprem Bölgesinde ve Kahramanmaraş'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Deprem bölgelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü coşkusu! Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te yapılan etkinliklerle öğretmenler anıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Kasım 2023 17:53

24 Kasım Öğretmenler Günü, "asrın felaketi" olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin etkilediği Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te coşkuyla kutlandı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak törenin açılışını gerçekleştirdi. Tören sırasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte, öğretmenlerin anlam dolu günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kahramanmaraş'ta Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ne bırakılan karanfillerle 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğretmenler anıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, burada yaptığı konuşmada, toplumun zorlu süreçte birlik içinde olduğunu ve öğretmenlerin fedakarlık, cesaret ve özveriyle hareket ettiğini vurguladı.

deprem-bolgesinde-24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlandi.jpeg

Şanlıurfa'da Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Şehit Öğretmenler Anıtı'na çelenk bıraktı. Kutlamalar, Onikiler Öğretmenevi'nde devam etti.

Malatya'da Kışla Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önündeki törende İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır tarafından anıta çelenk sunuldu. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam eden programda, görev başında şehit olanlar ve depremde hayatını kaybeden öğretmenlere rahmet dilendi.

Kilis'teki törende İl Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak günün anlam ve önemine vurgu yaptı. Tören, Alaeddin Yavaşca Kültür Merkezi'nde devam ederken, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdimiyle son buldu.

Törene, Kilis Valisi Tahir Şahin, Belediye Başkanı Servet Ramazan, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, kurum müdürleri ve öğrenciler de katıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.