Büyükşehir Adayı Güngör projelerini açıkladı! Hayrettin Güngör farkını hissettirdi

Dikkat çeken bir diğer unsur ise Tekke bölgesinde devam etmekte olan kentsel dönüşüm projesinin durdurularak Çevre Şehircilik Bakanlığı ile yeniden yapılandırılacağı konuları oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2019 10:24
Büyükşehir Adayı Güngör projelerini açıkladı! Hayrettin Güngör farkını hissettirdi

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Güngör projelerini açıklamaya başlamadan önce, ‘’Bizim hizmet anlayışımızda temel yaklaşımımız Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 11 Maddelik manifesto başlıkları olacaktır. Aynı zamanda dünyanın konuştuğu evrensel kurallar dâhilinde ikisine Türkiye’nin üye olduğu Avrupa Konseyi’nin çıkarttığı Avrupa Kentsel şarttır. Bir diğeri Birleşmiş Milletlerin 2023 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleridir” dedi.

Projeler arasında en çok dikkat çeken iki proje ise Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’ün 12 Şubat Stadı Yerine Kongre Merkezi ve Eski Tren Garı Bölgesinde bulunan alana 12 Şubat Kurtuluş Parkı yapılması planları oldu.

buyuksehir-adayi-gungor-projelerini-acikladi!.jpg

Dikkat çeken bir diğer unsur ise Tekke bölgesinde devam etmekte olan kentsel dönüşüm projesinin durdurularak Çevre Şehircilik Bakanlığı ile yeniden yapılandırılacağı konuları oldu.

Güngör, Ülkede ve Kahramanmaraş kapsamında yapılan ve yapılacak olan projelerin şahısların değil Cumhur İttifakının projeleri olduğunun altını çizdi.

Kahramanmaraş’a bütün olarak baktıklarını vurgulayan Güngör, şehrin hiçbir sorununu kendi sorunları dışında görmediklerini ifade etti. Bu anlayış çerçevesinde ilçelerle ve merkezi hükümetle en üst düzeyde koordinasyonla çalışmaları yürüteceklerini kaydetti.

Yönetim anlayışla ilgili Güngör; uzmanlığa önem, samimiyet, tecrübeye önem, hakkaniyete özen, tevazu sahibi, gayretli, liyakate önem verileceğini ve sürdürülebilirliği ön plan alacaklarının altını çizdi. Hesap verilebilirlik bakımından şeffaf ve gayretli olunacağına atıf yapan Güngör, birlikte yönetime önem vereceklerinin üzerinde durdu.

buyuksehir-adayi-gungor-projelerini-acikladi!2.jpg

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu 11 maddelik manifesto başlıkları dikkate alınarak; Çevre ve Şehircilik, Kentsel Yenileme, Ulaşım Trafik ve Otopark, Su ve Kanalizasyon, Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım, Tarihi ve Kültürel Varlıklar, Yerel Kalkınma, Gençlik ve Spor, Sosyal Hizmetler, Meslek ve Beceri Kazandırma olarak 10 madde altına toparladıklarını ifade eden Güngör;

Projeleri ana başlıklar altında şu şekilde sıraladı;

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK

Şehir Planlaması. Giriş güzergâhlarının düzenlenmesi. Millet bahçeleri ve millet konakları. Ağcalı millet Bahçesi. Yenişehir (Şehrin güney yakasında yatay ve yerel mimariye uygun yeşil ile barışık mahalle kültürünü yaşatan, yeni bir şehir) Önsen köprüsü. Sıfır Atık

KONGRE MERKEZİ

Mevcut 12 Şubat stadyumunu şehrimizin dışına çıkarmayı hedefliyoruz. Gençlik ve Spor Hizmetleri bakanlığımızla ortak yürüterek çalışması sonrası orada niteliği yüksek ve sosyal donatıları yüksek bir kongre merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz.

buyuksehir-adayi-gungor-projelerini-acikladi!4.jpg

ULAŞIM, TRAFİK VE OTOPARK

Trafik ve otopark planlaması, trafik planlaması yeniden ele alınarak trafik akışına engel teşkil eden unsurları ortadan kaldırılıp akıllı sistemler ile desteklenecek. Ticaret akışına uygun otoparklar yapılacak. Şehir içi toplu taşımada ulaşım master planına göre uygun olan öncelik sıralamasına göre Otobüs, Metrobüs, Tramvay veya Metro yapılacak. Kayseri Gaziantep yolunda kesintisiz ulaşım sağlamak amacı ile Karayolları ile birlikte çalışmalar yeni geçitler yapılacak. Tevfik Kadıoğlu ve Vezir Hoca Kavşaklarına geçit yapılacak. Havaalanı tren garı ve otobüs termalinden oluşan şehir için toplu ulaşımla entegre olacak merkezi ulaşım istasyonu kuracağız.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK

Giriş güzergâhlarının bütüncül olarak düzenlenmesi, bütün ilçelere ulaşılabilir, standartları ve sosyal donatıları yüksek millet bahçeleri ve millet konakları yapılması. Ağcalı Millet Bahçesi ve Aliya İzzet Begoviç Parkı bitişiği 200 bin metrekarelik alanı parka dahil ederek temalı park oluşturulacak. Önsen bölgesi mesafeyi kısaltmaya yönelik baraj üzerinden köprü inşa edilecek. Şehrin güneyinde yeşille barışık yatay mimarı düzenlemeleri yapılacak. Sıfır atık projesi kapsamında geri dönüşüme katkı sağlanacak.

KENTSEL YENİLEME

Tekke kentsel yenileme projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde dönüşümü sağlanacak.

ALT YAPI YENİLEMELERİ

Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını zorlaştırmadan bütün ilçelerimizle birlikte içme suyu, atık su ve yağmurlama suyu hatları yenilenecek.

AKSU ERKENEZ ÇAYI İSLAH PROJESİ

Cumhurbaşkanımız ve Sanayi Bakanımız Müjdeyi verdi ve bunun takipçisi olarak bu kirlilikten kurtarılacak.

buyuksehir-adayi-gungor-projelerini-acikladi!3.jpg

KÜLTÜR SANAT TURİZM VE TANITIM

Expo 2023 uluslararası bahçecilik sergisi ile kırktan fazla ülkeden 2 milyona yakın ziyaretçi Kahramanmaraş’ı ziyaret edecek. Şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini iyi bir Turizm güzergahı oluşturarak sosyal donatı alanları geliştirilip turizme katkı sağlanacak. Son derece önemli olan Maraş kültür köyü oluşturularak 11 ilçemizi temsil eden, tarih ve kültürümüzü yansıtan park oluşturulacak. Yedikuyular kayak merkezinde sosyal donatı alanları geliştirilerek yaz kış turizminde etkinlik sağlanacak. Doğa ve yayla alt yapıları yapılarak şehrin tanıtımına katkı sağlanacak. Ilıca termal merkezini kapasitesini artırılacak. Fuar kongre festival ve şenlikler organize edilerek daha fazla ziyaretçi gelmesi üzerine çalışmalar yapılacak. Şiirin başkentine yakışır çeşitli sanatsal faaliyetlerin yapılacağı geleneksel mimarimizi yansıtan bir sanat sokağı inşa edilecek. Şehri birçok alanda uluslararası ağlarla buluşturarak girişimlerle Kahramanmaraş’ı Unesco’ya dünya edebiyat şehri tescili sağlanacak. 100. Yıl Kurtuluş Parkı. 100. Yıl kurtuluş etkinlikleri düzenlenecek.

TARİHİ VE KÜLTÜREL VARLIKLAR

Germanicia kültürel mirasının korunması ve Arslan Bey Konağından başlayarak olmak üzere konak restorasyonları tarih ve kültürel varlıkların korunması sağlanacak.

YEREL KALKINMA

Bölgesel tarım borsası, İhtisas sanayi sitesi, Başlamış projelerin bitiminin hızlandırılması, yeni organize sanayi bölge alanları açılması, Yöreye özgü ürünlerin tescil edilerek marka değeri kazandırıp katma değer oluşturulması, proje geliştirme ve koordinasyon merkezi oluşturulacak.

GENÇLİK VE SPOR

Gençlere yönelik mahallelere spor tesisleri yapılarak yöreye uygun bütün spor dalları desteklenecek. Su sporlarının gelişmesine destek vererek ülkemize öncü olmak projeler arasında.

SOSYAL HİZMETLER

Engelsiz park ve yaşam merkezi kazandırılacak. Sosyal yardımlar konusunda, İhtiyaç sahiplerine su tüketim desteği ihtiyaç sahiplerinin hemşehilerimize tükettikleri ton miktarı su ücretsiz verilmesi. Çocuk ve gençlik meclisi kurularak yerel demokrasi bilincinin gelişmesine katkı sağlanacak. Her ilçeye standartları yüksek fonksiyonel Hanımlar konağı, Gençlik konağı, Çocuk köyü ve çocuk müzesi şehre kazandırılacak.

MESLEK VE BECERİ KAZANDIRMA

Yerel kalkınmanın diğer ayağı olarak şehrimizde ki mesleklerin ara eleman ihtiyacı kazandırmak üzere ve hobi olarak yeni meslekler kazanmak isteyen bireylere yönelik Meslek Akademisi yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.